ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-01-2021
De Duarte-broers: een ander pad, hetzelfde reisdoel

Vanaf het moment dat ze konden lopen deelden Laros (23) en Deroy Duarte (21) door de passie van hun vader een droom: profvoetballer worden. Beiden legden hun eigen pad af, maar verblijven momenteel op dezelfde bestemming: Sparta Rotterdam. De Duarte-broers zien het als een plaats op doorreis, want ze dromen van meer.


Lees verder
Lewandowski bouwt voorsprong aan kop ESM Gouden Schoen uit, Giakoumakis valt uit top 10

Robert Lewandowski blijft maar scoren. De Poolse goalgetter heeft zijn voorsprong aan kop van het klassement van de ESM Gouden Schoen uitgebouwd tot 5,5 punten. VVV-Venlo aanvaller Giorgos Giakoumakis viel afgelopen weekend uit de top tien van de Europees Topscorer van het Seizoen.

Lees verder
Extra dikke Made in Holland ELF Voetbal is uit: 50 clubs, 50 interviews!

Onze voetbalcultuur behoort tot ons nationaal cultureel erfgoed. In de nieuwe speciale uitgave van ELF Voetbal staat datgene wat het Nederlands voetbal zo Nederlands maakt centraal: onze opleidingen en de parels die zij voortbrachten. Coaches, bestuurders en (oud-)spelers van alle clubs van de Eredivisie tot aan de Tweede Divisie komen aan bod. Vijftig clubs, vijftig interviews.

Lees verder
Interview Lorenzo Pique: “Ik ben dankbaar dat ik zo lang voor TOP Oss mag voetballen”

Lorenzo Pique (30) is al jaren een vast gezicht bij TOP Oss. Negen seizoenen voetbalt hij al voor de Brabantse club. Pique blijft echter dromen van een buitenlands avontuur. Een monoloog over de Keuken Kampioen Divisie, Feyenoord en zijn toekomst.

Lees verder
PANNA! 54 is uit: met Gakpo & Teze, Giakoumakis, Kerk, Matusiwa, Van Bergen en Noah Zeeuw

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van PANNA!, ons Kidsmagazine. Nummer 54 is uit. Daarin weer de mooiste posters, de coolste interviews en de leukste weetjes. De dikste, de beste en de grappigste. Deze keer lees je interviews met Jordan Teze en Cody Gakpo, verklapt Mitchell van Bergen het geheim van zijn snelheid, speelt Azor Matusiwa de stofzuigerquiz en geeft Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis je omhaaltips! En nog veel meer zoals vier XXL Superposters!

Lees verder
Interview Guy Smit: 'Ik raad iedereen aan om ooit een keer naar IJsland te gaan'

Guy Smit gaat binnenkort beginnen aan zijn tweede seizoen in IJsland. ELF Voetbal besloot de 25-jarige doelman te bellen. Over zijn jaren bij Vitesse, NEC Nijmegen en FC Eindhoven, stages bij Arsenal en Brighton & Hove Albion, hoe hij zich terug knokte van een zware blessure, een bijzonder avontuur in IJsland, de promotie met zijn club Leiknir Reykjavík, zijn verwachtingen van het hoogste niveau, het leven in Reykjavík, bezoekjes aan de Golden Circle en de Blue Lagoon, het verkeerde beeld dat mensen hebben van het Scandinavische land en de ambitie om stappen te blijven maken.

Lees verder
Interview Stefan de Vrij: "Getallen heb ik altijd leuk gevonden"

Stefan de Vrij floreert alweer ruim zes-en-half jaar in de Serie A. Afgelopen seizoen werd de nu 28-jarige Oranje-international uitgeroepen tot beste verdediger in de Italiaanse hoogste divisie. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Italië."

Lees verder
Het beste elftal van jouw provincie: Deel 1

Welke provincie produceert de beste Nederlandse spelers? En wat is het beste team dat jouw provincie op zou kunnen stellen? ELF Voetbal zocht het voor je uit!

Lees verder
Het beste elftal van jouw provincie: Deel 2

Welke provincie produceert de beste Nederlandse spelers? En wat is het beste team dat jouw provincie op zou kunnen stellen? ELF Voetbal zocht het voor je uit!

Lees verder