Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Fiets

Getest

Bryton Aero 60

De Aero 60 is de eerste aerodynamische fietscomputer van Bryton. In vergelijking met andere fietscomputers van Bryton is deze 33% aerodynamischer, zegt het bedrijf. Da's mooi, maar een fietscomputer moet meer hebben. En dat heeft de '60' dan ook. We hebben het allemaal getest: Navigatie, gps-nauwkeurigheid, gebruiksgemak, de nieuwe companion app, alles komt aan bod in de uitgebreide review op onze site.

Fiets

Uurtje fietspraat

Eerste Fiets Podcast

Jaja, ook Fiets maakt Podcasts….heb jij onze eerste al beluisterd? Met hoofdredacteur Rodrick de Munnik en oud-prof, fotograaf, Zwifter, schrijver en fietsentester Léon van Bon aan tafel bij Benjamin de Bruijn. In deze eerste podcast hoor je over de nieuwste snufjes, de beste koop en de mooiste fietsen. Maar natuurlijk ook waarom Tom Dumoulin voor de Giro d’Italia kiest. 

Fiets

Voorbeschouwing

Gent-Wevelgem

Gent-Wevelgem is een onderschatte klassieker. Een paar heuvels en dan sprinten, dat is de simpele gedachte. Dat beeld klopt niet. Iedereen die ooit over de heuvels van Gent-Wevelgem heeft gereden weet dat het een slopende koers is. De renners moeten een afstand van 251 kilometer overbruggen richting Wevelgem, waar tussen 17:06 en 17:42 uur de finish wordt verwacht. Wie pakt er zondag de overwinning? Wij blikken vooruit!

Vier de zomertijd!

FIETS WEEKENDDEAL

De zomertijd, over twee dagen is het zover. Dit is hét moment waar jij op hebt zitten wachten. Vanaf dan mag jij de nodige kilometers weer wegtrappen in het heerlijke avondzonnetje. Alleen dit weekend hebben we een unieke aanbieding voor jou. Je ontvangt 6 nummers Fiets + 1 special voor slechts €19,90! Een korting van maar liefst 53% op de totale winkelwaarde.

Fiets
Fiets

Maap vs. Void

Voorjaarskleding getest

De winter lijken we bijna overgeslagen te hebben maar de tijd voor korte broek en korte mouwen kan nog best even duren. Daarom hebben we twee stijlvolle kits getest voor deze tijd van het jaar. Twee keer blauw. Twee keer lekker eigentijds en twee keer van hoge kwaliteit. Maap tegen Void, wie gaat er winnen?

Fiets

Pijn in je rug?

Zo los je het op!

Pijn in de onderrug is een veelvoorkomend probleem onder wielrenners. De onderrug bestaat uit een grote en complexe groep van spieren, pezen en ligamenten die deel uitmaken van een soort cilinder van spieren rond de lumbale wervelkolom. Zeker als je veel klimt of van zitpositie wisselt kun je daar last van krijgen. We leggen uit hoe je de onderrug voorbereidt op lange dagen in het zadel.

Fiets

Innsbruck

Crankworx 2019

Het van oorsprong Canadese bike-evenement Crankworx heeft sinds 2004 z’n vleugels over de gehele wereld uitgeslagen. Het Canadese Whistler, Rotorua in Nieuw-Zeeland en - sinds 2017 - het Oostenrijkse Innsbruck zijn de vaste stops van dit enerverende evenement. De hoofdstad van Tirol ontvangt van 12 tot en met 16 juni ’s werelds beste downhillers, slalommers, slopestylers en pumptrackers. De meeste wedstrijden worden in het bike-park en de bike-trails op de ‘huisberg’ Muttereralm verreden, maar sommige onderdelen zullen ook in de stad zelf plaatsvinden. Spektakel gegarandeerd! Naast het wedstrijdgebeuren is er ook een uitgebreide bike-expo en valt er met DJ’s en live-acts volop pret te maken. Crankworx meemaken? Dan is dit je kans, want Innsbruck is dit jaar de enige Europese stop!

 

Fiets

Val di Sole Bikeland

Bikeplezier voor iedereen

Wie aan Trentino denkt, denkt aan het Gardameer. Maar er is in deze Italiaanse alpenprovincie veel meer te beleven. Bijvoorbeeld in Val di Sole. Proberen veel gebieden bikers binnen te halen met zoveel mogelijk bike-trails, in Val di Sole is de aanpak meer divers. Natuurlijk hebben ze er een bike-park, twee zelfs, maar ook de natuurlijke mtb-routes vaak over eeuwenoude muilezelpaadjes worden er gekoesterd. Er zijn 20 gemarkeerde routes met een totale omvang van meer dan 300 km.

Foto: Joris Lugtigheid

 

Fiets

Nu in de shop

Fiets Magazine nr.4

In deze editie van Fiets:

  • Getest: 6 fietsen voor beginners. 
  • MTB-test: Drie gloednieuwe Enduro bikes.
  • TechniekDe EPS-versie van de 12-speed Super Recordgroep. 
  • Latex. Niet alleen MTB’ers, ook wielrenners monteren hun banden steeds vaker tubeless. Welk wit goedje dicht gaten het best?
  • Reisverhaal door de Dolomieten.
  • Voeding: hoe houd je je bloedvaten en botten gezond. Het geheim is vitamine K.
  • Toerkalender en columns Thomas Braun, Marianne Vos, Peter Winnen

Met natuurlijk ook in deze editie weer 16 pagina’s professioneel wielrennen/powered by Procycling

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer