De eerste hapjes van baby Adam. Beeldverhaal om eetgewoonten te bespreken

5 months ago


Text only:

Pharos Nieuws oktober 2018
   
Nieuws oktober 2018
Lees deze nieuwsbrief in je browser
Nog geen abonnee?
Meld je hier aan


De eerste hapjes van baby Adam


Het beeldverhaal “De eerste hapjes van baby Adam” is gratis eenvoudig voorlichtingsmateriaal over het geven van de eerste oefenhapjes aan je kindje. Moeders lezen en horen vaak verschillende verhalen over wat je wel en niet mag geven aan je kindje vanaf 4 maanden. Dit kan best verwarrend zijn. Ook in de supermarkt zijn verschillende babyproducten te vinden, maar zijn deze eigenlijk wel gezond? Aan de hand van dit beeldverhaal kun je als professional bespreekbaar maken wat gezonde eerste hapjes zijn. 

Voor wie?


Voor professionals in de Jeugdgezondheidszorg, opvoedondersteuning en wijkteams
Dit beeldverhaal is ontwikkeld door Pharos in samenwerking met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Het verhaal is landelijk toepasbaar. Later dit najaar verschijnt er nog een versie speciaal voor gebruik in Amsterdam. Hier wordt bijvoorbeeld de term Ouder- en Kindteam gebruikt, in plaats van consultatiebureau. Houd onze website en social media in de gaten!
Download de brochure


Nieuw casus uit achterstandswijk: Familie Demir en dementie


De 73-jarige Turks-Nederlandse Saziye Demir trekt zich steeds meer terug. Dochter Esra maakt zich zorgen en gaat met haar naar de huisarts. Als huisarts communiceer je anders met een patiënt met dementie en diens familie als die een andere culturele achtergrond hebben. De uitgebreide casus van de Turks-Nederlandse Murat en Saziye Demir en hun gezin kan je daarbij helpen.


Naar de casus


Gesprekstool voor het combineren van armoede- en gezondheidsbeleid


Om problemen van kwetsbare inwoners sneller op te lossen of zelfs te voorkomen, willen steeds meer gemeenten beleid op armoede en gezondheid koppelen. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? Gezond in... en het Verwey-Jonker Instituut, ontwikkelden hiervoor een gesprekstool die gemeenten op weg helpt.


Meer info en gesprekstool downloaden


Prijsvraag
Pharos samen met National eHealth Living Lab (NeLL) op zoek naar de beste eHealth-app voor iedereen


Ben jij betrokken bij de ontwikkeling van eHealth-apps? Of heb je een goed idee voor een app? En hou je daarbij ook rekening met gebruikers die laaggeletterd of digibeet zijn, of die beperkte gezondheidsvaardigheden hebben? Doe mee aan onze eHealth4All prijsvraag en maak kans op 10.000 euro: Miljoenen mensen in Nederland die laaggeletterd of digibeet zijn of beperkte gezondheidsvaardigheden hebben, kunnen gezondheidsapps niet gebruiken. Daarom dagen Pharos en National eHealth Living Lab met deze prijsvraag ontwikkelaars en zorgprofessionals uit om deze gebruikers te betrekken bij de ontwikkeling van hun app.
Meer informatie met korte film


Vacature Senior Communicatieadviseur


Vind jij dat deze nieuwsbrief (nog) beter kan? En weet je ook hoe wij dat moeten aanpakken? Ons kleine, maar bevlogen communicatieteam zoekt een nieuwe senior communicatieadviseur met een hands-on mentaliteit. Heb jij ruim ervaring op het gebied van offline en online communicatie, ben je goed in het onderhouden van een netwerk en weet je hoe je mediakansen moet benutten, reageer dan op onze vacature.
Bekijk vacature


Agenda


20-10-2018 tot 28-10-2018
Tentoonstelling ‘Design to quit, closing the health gap’ tijdens de Dutch Design Week
25-10-2018
Bestuurdersbijeenkomst Dementiezorg voor migranten
Bent u bestuurder in de dementiezorg? Schrijf u dan nu in voor deze bijeenkomst met dagvoorzitter Prof. dr Robbert Huijsman.
07-11-2018
Studiedag Gezond in... Koppelkansen
In vijf mini-symposia tonen we je de kracht van slimme koppelingen. Hoe haak je aan bij het beleid van je collega’s uit andere domeinen en hoe zorg je samen voor minder gezondheidsachterstanden?
19-11-2018
Jaarevent Deltaplan Dementie: de Kunst van Samen
Deskundige dementie- en mantelzorg Jennifer van den Broeke geeft met collega-onderzoekers een workshop over dementiezorg voor migrantenouderen. 
19-11-2018
Masterclass ‘De rol van gemeenten in de aanpak van vrouwelijke genitale verminking’
06-12-2018
Save the date: netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden


Deel
Tweet
Mail door
Deel
Op de hoogte blijven? Volg ons op social media!
Copyright © 2018 Pharos 
Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u als abonnee bij Pharos geregistreerd staat.
Adresgegevens:
Pharos
Arthur van Schendelstraat 600 tweede etage
Utrecht, UT 3511 MJ
NetherlandsVoeg ons toe aan je contactpersonen 
Je gegevens inzien en bijwerken of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Pharos.nl

Categories: Health | Welfare
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019