Nieuwsbrief van 11-5-17 7:01:00
Online bekijken

De eerste lichtkoepel met gebogen glas | Onderhoud op parkeerdaken | Speciale entrees voor onderwijs

VELUX introduceert 's werelds eerste lichtkoepel met gebogen glas

De nieuwste lichtkoepel van VELUX is het eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas. De VELUX koepel gebogen glas is een elegante en innovatieve oplossing.
Dankzij het gebogen ontwerp wordt regen van het glas afgevoerd, waardoor de lichtkoepel geschikt is voor volledig platte daken. “Deze lichtkoepel is een mijlpaal voor de plat dak-markt.''  

Onderhoud is belangrijk, ook bij parkeerdaken

Waarom geen inspectie en onderhoud op een parkeerdak? Een parkeerdak krijgt veel extremen te verwerken. Niet alleen auto's die rijden, remmen, keren en parkeren, maar ook regen, wind en sneeuw zijn factoren waardoor het dak veel te verduren krijgt. Met regelmatige inspectie- en onderhoudsrondes wordt de levensduur van parkeerdaken verlengd.

Slimme entreeoplossingen voor onderwijsinstellingen

Zodra de schoolbel gaat zie je leerlingen het gebouw binnenstormen. Met rugtassen die vaak nog groter zijn dan henzelf proberen ze zich met z’n allen door de toegangsdeur te wringen. Deze heeft dan ook veel te verduren. Entrees van onderwijsinstellingen dienen daarom bovenal functioneel te zijn. Ze moeten een goede doorstroom bieden én tegen een stootje kunnen. 

250.000ste nieuwe GND-garantielabel geplaatst

Sinds de introductie van het nieuwe GND-garantielabel ruim een jaar geleden, zijn er al 250.000 deuren voorzien van dit label. Door de QR-code op het label te scannen, is direct te zien in welke zekerheidsklasse de deur-kozijnset valt en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid.

Slank en goed isoleren leidt tot fikse besparing op bouwkosten

Kingspan Insulation, marktleider op het gebied van innovatieve isolatie, introduceert de nieuwe standaard voor spouwdetails met de lancering van zijn nieuwe Kingspan Kooltherm® K108 Spouwplaat. De Kooltherm® K108 Spouwplaat maakt slanker bouwen met behoud van hoge thermische prestaties mogelijk.

Whitepaper Hunter Douglas: meerwaarde van zonwering nog altijd onderbelicht

Zonwering oplossing voor spanningsveld tussen de voor- en nadelen van daglichttoetreding. Download de white paper voor meer informatie. Zon- en daglichttoetreding in een gebouw hebben zowel voor- als nadelen. Architecten en ontwerpers die hier het beste mee omgaan verhogen het binnencomfort en verbeteren de energieprestaties van hun gebouwen. 

DEMAXX; het eerste dakluik dat voldoet aan de eisen van het bouwbesluit

Sinds de in 2015 door de overheid aangescherpte energieprestatiecoëfficiënt (EPC) voor nieuwbouwprojecten, ligt de eis voor de Rc-waarde voor daken niet meer op 4,5 maar op 6,0. Deze wijziging leidde tot ingrijpende wijzigingen in de detaillering, vooral voor de kleinere dakvlakken. 

Cementlook voor Wand, Vloer en Buiten

Cementlook, het hoogwaardige microcement voor wand en vloer, binnen en buiten. Door de uitmuntende kwaliteit ook perfect toe te passen in vochtige omgevingen, zoals zwembaden. Cementlook werkt eenvoudig en er zijn diverse afwerkingen mee mogelijk, van druk tot rustig, in diverse kleuren. Tevens metallic en roestafwerkingen zijn leverbaar.. 

BIM Praktijkdag 18 mei 2017

Bent u benieuwd naar het Bouw Informatie Model of werkt u al met dit systeem? Kom dan op 18 mei naar de BIM praktijkdag in de Jaarbeurs in Utrecht. Hét congres met praktijkcases en korte presentaties over alle actuele onderwerpen in het BIM-landscap. Wilt u gebruikmaken van het scherpe tarief van € 150,- schrijf u dan in. 
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.