Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 4 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Budgettaire precisie’ leidt tot schade 7300 DGA’s
Directeur-grootaandeelhouders krijgen dit jaar minder lang de tijd om een slecht – verliesgevend – jaar te verrekenen. De termijn om verliezen te verrekenen wordt ingekort van negen naar zes jaar. ‘Budgettaire precisie op de vierkante millimeter,’ zegt belastingadviseur Cor Overduin van Grant Thornton tegen BNR Nieuwsradio. Volgens Overduin gaan 7300 DGA’s hier last van krijgen.
Lees verder »
Factuurplicht verzuimd: belastingadviseur gaat nat
De Belastingdienst heeft terecht een informatiebeschikking afgegeven aan een belastingadviseur die een puinzooi maakte van zijn eigen administratie en vervolgens op alle fronten dwarslag. Omkering van de bewijslast was gerechtvaardigd, vond Rechtbank Gelderland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De BTW-regels m.b.t. sport gaan per 1 januari op de schop. Laat u nú bijpraten!

Hoe houdt u het belastingvoordeel? Joep Swinkels bespreekt de verschillende subsidieregelingen zoals de SPUK en de subsidieregeling voor amateursportorganisaties BOSA met u. Ook komen de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties aan bod. Eerder beoordeeld met een 8,8!

Lees verder »
Beste accountant, hoe gaat het met je?
Accountants zijn schaars. Dat weten accountants zelf ook. Dat betekent dat je positie op de arbeidsmarkt ‘scherp’ is.  Je hebt als een accountant een ruime keuze in waar je wilt werken. Maar er is meer: vind je je werk ook leuk? Een redelijke balans tussen werk en prive? Twijfel je (een klein beetje)? Doe onze […]
Lees verder »
216 accountants en adviseurs in rode cijfers
Een gratis jaarrekening, een verdubbeling van omzet in 2020 en meer overnames in het vat. Dat was maart vorig jaar de boodschap die de accountants van 216 de wereld in sturen. Eind vorige week kondigde het kantoor een wissel aan. Bestuurder Marcel Bisschops maakt plaats voor Richard Smid en Jeroen van der Krabben. Financieel staat […]
Lees verder »
Werknemers ondanks koopkrachtbeloften per saldo niet beter af
Werknemers gaan er, ondanks de door het kabinet aangekondigde koopkrachtverbetering, alleen op vooruit als werkgevers bereid zijn tot een stevige loonsverhoging. Belastingwijzigingen maken dat er op de loonstrookjes onder de streep een iets hoger netto bedrag staat, maar prijsstijgingen doen dat voordeel teniet.
Lees verder »
Btw-heffing over privégebruik als gevolg van eerdere keuze
Een vrouw die via haar eenmanszaak de administratie doet voor haar mand die handelt in oldtimers, moet btw betalen over het privégebruik van de echtelijke woning. Het huis was door de man eerder volledig als zakelijk aangemerkt.
Lees verder »
Btw belangrijkste inkomstenbron overheid
Na de loon- en inkomstenheffing is de btw de belangrijkste inkomstenbron voor de overheid. Dat meldt het CBS op basis van cijfers over de btw vanaf 1969. Op 1 januari 2019 was het vijftig jaar geleden dat de btw in Nederland werd ingevoerd. In deze periode steeg de opbrengst van €2,6 miljard tot ongeveer €53 […]
Lees verder »
Langer wachten op btw-nummer
Nieuwe ondernemers moeten in januari langer wachten op hun btw-nummer, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
Jan Wietsma over NBA-governance nieuwe stijl: meer ruimte voor initiatieven leden
Half december hebben de leden van de NBA ingestemd met een verkleining van het bestuur van 13 naar 7 leden en zijn de voorstellen voor de inrichting van de nieuwe governance gepresenteerd. Aan NBA-bestuurslid en redacteur Jan Wietsma AA stellen we de vraag wat dit nu betekent voor de leden.
Lees verder »
Per 2020 verwerkingsverbod BSN in BTW-nummer
De Belastingdienst mag het burgerservicenummer (BSN) vanaf 2020 niet gebruiken in het btw-identificatienummer van zelfstandigen/eenmanszaken. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft hiervoor een verwerkingsverbod opgelegd aan de minister van Financiën. Het verbod gaat per 1 januari 2020 in.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Oudedagsvoorziening (ODV): er is nog veel te adviseren

Vanmiddag heb je een gesprek met Piet. Piet is een vlotte gepensioneerde DGA van 62 jaar (geboren op 1 mei 1956). Hij is getrouwd met Margot, 57 jaren jong. Piet krijgt momenteel een jaarlijks pensioen van zijn bv uitgekeerd van € 20.000. Na zijn overlijden zal Margot een partnerpensioen van € 14.000 per jaar krijgen. […]

Lees verder »
Accountant, bied altijd en overal toegang
Cloud helpt accountant bij kwaliteitsverbetering controle
In 5 stappen naar proactief adviseren
OPLEIDINGEN
Hbo-bachelor Accountancy
HAN
1 februari 2019
Wwft informatiebijeenkomsten En de (concept) handreiking Wwft
NBA Opleidingen
31 januari 2019
Cursus(nieuw) Huwelijksvermogensrecht
Fiscaal Vanmorgen
29 januari 2019
VACATURES
Controleleider – Waalwijk
HLB van Daal Adviseurs en Accountants
Waalwijk
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Supervisor audit Utrecht
Baker Tilly Berk
Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN