Kennisbanken E-installatie
Online versie
De elektrificatie van Nederland: wat zijn de knelpunten?
Nederland werkt hard aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en schakelt over op duurzame energie. Belangrijke ontwikkelingen zijn de ‘van het aardgas af-strategie’, meer opwek via zon en wind en de opkomst van all- electric gebouwen en smart grids. Ze dragen bij aan de elektrificatie van Nederland.
Lees verder >
Pilot energieplatform succesvol dankzij combi blockchain, AI en high frequency trading
Afgelopen maanden is met 32 bedrijven op het RDM-terrein in de Rotterdamse haven een nieuw energieplatform getest: Distro. 
Lees verder >
De geschiedenis van de led
Leds zijn in veel kleuren, soorten en uitvoeringen verkrijgbaar en de toepassingsmogelijkheden van leds nemen nog steeds toe. Hoe begon het eigenlijk?
Lees verder >
Wijzigingen NEN 4010:2020
NEN 4010, ook wel de beknopte, beter leesbare versie van NEN 1010 genoemd, is herzien. Wat zijn de wijzigingen?
Lees verder >
Hybride energiepark laat drie technologieën optimaal samenwerken
Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, tussen Middelharnis en Stad aan het Haringvliet, wordt hard gewerkt aan de aanleg van een hybride energiepark.
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Koolmonoxide: een echte sluipmoordenaar
Koolmonoxide (CO) is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas en ontstaat bij een onvolledige verbranding van op koolstof gebaseerde brandstoffen. Het gas is giftig en kan al bij lage hoeveelheden de dood tot gevolg hebben. 
Lees verder >
(advertorial)
Proef
Probeer het eens
Nog geen gratis proefabonnement? Maak nu snel en simpel uw profiel aan voor 30 dagen lang gratis toegang tot alle artikelen op Installatie Journaal.nl. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de e-installatietechniek.


Blog
Veelvoorkomende vragen over de aanschaf van zonnepanelen
Consumenten hebben vaak vragen over de aanschaf van pv-panelen. Voor installateurs is het belangrijk deze vragen op de juiste manier te beantwoorden. Zo kunnen zij de door de klant gewenste service bieden. 
Lees verder >
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Qualtity, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 2 weken gratis > 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright