Hoe sluit je een grote warmtepomp aan op een bestaande groepenkast?
Gawalo
Online versie

 

De elektrische aansluiting van een grote warmtepomp
Hoe sluit je een warmtepomp aan op een bestaande groepenkast? Een kleine warmtepomp hoeft niet op een aparte eindgroep te worden aangesloten. Maar een grote warmtepomp kan niet zonder meer op een bestaande groepenkast in een woning worden aangesloten.
Lees verder >
Met een warmtebatterij van het gas af
De FlexTherm Eco warmtebatterij is een compacte bufferopslag voor warmte. Veldtesten op The Green Village moeten uitwijzen of je met een warmtebatterij een jaren-70-woning met radiatoren van het gas kunt halen.
Lees verder >
Hr-ketels: acht opvallende innovaties
De hr-ketel is nog lang niet aan het einde van zijn levenscyclus. Tot 2050 blijft Nederland aan het gas en daarna misschien wel waterstofgas. Ketels worden wel steeds zuiniger door slimme innovaties.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Intergas Xource
De Xource is een lucht/water warmtepomp met 7 kW vermogen. Het binnendeel, de Heat Pump Control Unit heeft een aantal herkenbare Intergas features, zo ontbreekt een driewegklep en wordt er gebruik gemaakt van hetzelfde platform als bij de Xtreme toestellen.
Waterstofketel van Viessmann is aardgas-ketel met ombouw kit
Ook Viessmann ontwikkelt gascondensatieketels die op zuiver waterstof kunnen werken. En in eerste instantie gewoon op aardgas. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Toilet met directe spoeling
Een toiletsysteem zonder reservoir, met directe spoeling, is ontworpen om aan de eisen van sanitaire ruimtes met hoge bezoekfrequentie te voldoen. Door het robuuste ontwerp vermindert het risico op lekken. Er is geen stilstaand water, geen kalkaanslag en dus geen bacteriegroei.
Tien procent extra subsidie op warmtepomp
Er komt extra subsidie voor de (hybride) warmtepomp. De staatssecretaris die er over gaat spreekt over een verhoging naar 30 procent van de aanschafkosten. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Welke onderdelen mis jij nog?
Er heerst op dit moment onderdelenschaarste als het gaat om cv-ketels. Dat zal de komende tijd niet snel veranderen. Daarom helpt Rensa je met tips en programma’s om zo slim mogelijk om te gaan met de krapte op de markt.
Sponsored content
Ventilatie installeren en inregelen: de 6 meest gemaakte fouten
Marco van Alen, accountmanager en voormalig trainer bij Zehnder, komt het regelmatig tegen: ventilatiesystemen die niet naar behoren functioneren doordat er fouten zijn gemaakt bij de installatie of bij het inregelen.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright