ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-04-2021
De ELF beste pranks en grappen uit het voetbal

1 april - we hebben alweer ettelijke pogingen tot humor voorbij zien komen op het wereldwijde web. Wat ons betreft is het geslaagder als het spontaan gaat. Kijk maar!


Lees verder
De vijf meest waardevolle Eredivisie spelers met een aflopend contract

Nu de ontknoping van de Eredivisie in zicht is richten sommige clubs zich reeds op volgend seizoen. Zo werd laatst bekend dat Michael de Leeuw aankomend seizoen terugkeert bij FC Groningen. Hij beschikte bij FC Emmen over een aflopend contract. De Leeuw is niet de enige speler die aankomend seizoen transfervrij kan overstappen naar een nieuwe club. ELF voetbal zet de vijf meest waardevolle Eredivisie spelers met een aflopend contract op een rij.

Lees verder
Interview Yoëll van Nieff: “Ze lopen hier achter op Nederland”

Als een speler een transfer naar een relatief onbekende buitenlandse club maakt, wordt wel eens lacherig gezegd dat hij vroeger in een pyjama van die club sliep. De kans dat Yoëll van Nieff vroeger een pyjama van Puskás Akadémia in zijn kast had liggen is nihil. De club bestaat namelijk pas sinds 2005 en is – hoe kan het ook anders – vernoemd naar de Hongaarse oud-topspits Ferenc Puskás. Een gesprek met Van Nieff over het leven in Hongarije.

Lees verder
Cody Gakpo, Mitchel Bakker en meer: De tops en flops tijdens de poulefase van Jong Oranje

De poulefase van Jong Oranje op het jeugd-EK zit erop. De spelers keren na drie wedstrijden weer terug naar hun clubs. Jong Oranje kan zich na de overwinning tegen Jong Hongarije op gaan maken voor het tweede deel van het toernooi. Dat wordt van 31 mei tot en met 6 juni gespeeld. ELF Voetbal kijkt terug op de tops en flops bij Jong Oranje tijdens het eerste gedeelte van het jeugd-EK.

Lees verder
De slimste mens met… Zian Flemming

Dat de Heineken-ontvoering best een lezenswaardig boek is, maakt voor de perceptie allang niet meer uit. Het werk van Peter R. de Vries is uitgegroeid tot symbool van de weinig ontwikkelde voetballer. Om dat beeld onderuit te halen gaan we verder met de serie De Slimste Mens Met… Voor de tweede editie kruist verslaggever Tim Beck de degens met Fortuna Sittard-middenvelder Zian Flemming (22).

Lees verder
De geruchtenmolen van PSV draait op volle toeren

Nu alle prijzen uit zicht zijn voor PSV wordt de vraag hoe de selectie volgend jaar eruitziet steeds vaker gesteld. Volgens verschillende media hebben de Eindhovenaren de volgende spelers op het oog.

Lees verder
Aprilnummer ELF Voetbal vol dankbare verhalen: Koopmeiners, Kramer, Rashford, Veltman en meer

Voetballers niet maatschappelijk betrokken? Wie hieraan nog twijfelt bij de huidige generatie profvoetballers, ziet die scepsis bij het lezen van de nieuwe uitgave van ELF Voetbal geleidelijk maar gestaag verdampen. Teun Koopmeiners staat te trappelen om zijn podium in te zetten voor de samenleving. Michiel Kramer zet zich in zijn vrije tijd in voor de gehandicaptensport en Marcus Rashford kreeg de Britse regering op de knieën om arme kinderen te helpen.

Lees verder
De kortste weg naar Europa: Ongelukkig Eindhoven sneuvelde in kwartfinale

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 18: Pech voor Eindhoven.

Lees verder
Even voorstellen: AZ-aanwinst Sam Beukema

Sam Beukema speelt volgend seizoen niet meer in de Keuken Kampioen Divisie. De centrale verdediger van Go Ahead Eagles stond in de belangstelling van clubs in binnen- en buitenland. Woensdagmiddag zette de 22-jarige kopsterke Beukema zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij AZ. Een portret.

Lees verder