stedplan
icon icon icon icon icon icon
stationseiland gemeente Amsterdam
De Entree: projectmanagement integrale vernieuwing centrumzijde Amsterdam Centraal lees meer
Het vernieuwen van de centrumzijde van Amsterdam Centraal is gestart. De gemeente wil met ‘De Entree’ een overzichtelijk stationsgebied creëren, met meer water, groen en ruimte voor voetgangers en fietsers. Een stalling onder water met ruimte voor 7.000 fietsen en vernieuwde tramhaltes en -sporen moeten ook met de toenemende drukte een aantrekkelijke en functionele omgeving zijn. Een grote uitdaging om dat te maken  in deze drukke verkeershub met meer dan 300.000 passerende reizigers en 1.300 tramritten per dag. Projectleider van Bureau Stedelijke Planning Sten Hagen biedt ondersteuning aan het Ingenieursbureau van de gemeente (IBA) bij de complexe uitvoeringsfase. Sten: “Werkzaamheden in dit intensief gebruikte gebied leiden hoe dan ook tot steeds andere tijdelijke situaties. Dit betekent dat er enorm veel afstemming nodig is met alle partijen in de omgeving”.
lees meer lees meer
den haag
Bedrijventerreinenstrategie Den Haag 2018: intensivering en functiemenging lees meer
In de afgelopen periode is de vraag naar ruimte op bedrijventerreinen structureel veranderd. Gemeente Den Haag vroeg Bureau Stedelijke Planning daarom een nieuwe bedrijventerreinenstrategie op te stellen voor de stad. Deze speelt in op de huidige trends en ontwikkelingen, zoals functiemenging, en houdt rekening met de forse groei van de vraag naar bedrijfsruimte in de stad. De belangrijkste opgaven en ambities voor Den Haag zijn vernieuwing van de werklocaties, energie-neutrale bedrijventerreinen en de extra behoefte aan 250.000 tot 450.000 m2 bedrijfsruimten. Intensivering en functiemenging zijn sleutelwoorden bij het bereiken van deze ambities.
lees meer lees meer
Waarmaken van de Zaanse groeiambitie lees meer
De gemeente Zaanstad wil groeien van 150.000 naar 200.000 inwoners. Deze groeiambitie komt voort uit de toekomstvisie MAAK.Zaanstad welke de afgelopen jaren in samenwerking met inwoners en bedrijven werd opgesteld. Om de inwonersgroei waar te kunnen maken zijn extra woningen nodig. Hierbij is het belangrijk diverse woonmilieus te ontwikkelen, waar zowel de inwoners van Zaanstad als instromers vanuit de Metropool Regio Amsterdam (MRA) behoefte aan hebben. Bureau Stedelijke Planning heeft de gemeente geholpen door op de drie aangewezen ontwikkellocaties kansen en voorwaarden voor woningbouw in beeld te brengen. Optimaal inspelen op de woningbehoefte en bijdragen aan de versnelling van woningbouw stonden centraal in deze adviesopdracht.
lees meer lees meer
Hengelo PDV Westermaat
Juiste toepassing Europese Dienstenrichtlijn lees meer
Bureau Stedelijke Planning, Rho adviseurs en Locatus buigen zich samen over de tussenuitspraak van de Raad van State inzake branchebeperking voor het Woonplein in Appingedam. In onze optiek vraagt het juist toepassen van de Europese Dienstenrichtlijn een andere manier van onderzoek, onderbouwing, detailhandelsbeleid en borging in bestemmingsplannen dan tot op heden gebruikelijk is. We gaan over de aanpak van deze casus op diverse momenten in gesprek met de sector. Een daarvan is het seminar over de Dienstenrichtlijn op donderdagmiddag 27 september dat wij in samenwerking met Stibbe organiseren. U bent van harte welkom. Meer info en aanmelden
lees meer lees meer
raamcontract Den Haag
Bureau Stedelijke Planning, Antea Group en Twynstra winnen raamovereenkomst gemeente Den Haag lees meer
Een consortium van Antea Group, Twynstra Gudde en Bureau Stedelijke Planning zal de komende twee jaar projectleiders, programmamanagers en beleidsmedewerkers leveren voor de gemeente Den Haag. Pieter van der Heijde, directeur Bureau Stedelijke Planning: "Wij zijn blij met onze voortzetting van de inmiddels lange relatie met Den Haag in de vorm van dit mooie raamcontract".
lees meer lees meer
spoorzone-gouda
Projectmanagement programma Spoorzone Noord Gouda lees meer
De Spoorzone Noord in Gouda is het grootste deelgebied van de Goudse Spoorzone. In het gebied van circa 3,8 hectare zijn de afgelopen jaren onder andere het Huis van de Stad en een bioscoop met voorzieningenplint gerealiseerd. Direct naast de entree van het station wordt nu een programma met woningbouw en hotelfuncties ontwikkeld. Bureau Stedelijke Planning levert de projectleider die verantwoordelijk is voor deze ontwikkeling. Een mooie uitdaging die vraagt om veel inhoudelijke en procesmatige afstemming tussen de diverse interne en externe stakeholders, een zorgvuldig besluitvormingsproces en aanpassing van het bestemmingsplan.
lees meer lees meer
Het dak eraf! Column Pieter van der Heijde lees meer
Veel winkelcentra in de naoorlogse uitbreidingsgebieden zijn in de vorm van een ‘mall’ tot stand gekomen. Een introverte doos met winkels, omgeven door parkeerplaatsen. Deze komen voor in de vorm van stadsdeel, wijk- en buurtcentra. Veel van deze winkelcentra hebben lang goed gefunctioneerd, maar zijn nu toe aan vernieuwing. Door de afname van behoefte aan fysieke winkels neemt de urgentie hiervan toe. Dit is tevens een interessant moment om het oorspronkelijke concept onder de loep te nemen. Hierbij is de vraag of een overdekt winkelcentrum nog wel van deze tijd is.
lees meer lees meer
Is deze mailing voor u slecht leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.
Mocht u geen nieuwsbrieven meer willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.
Bureau Stedelijke Planning BV
Gouda | Amsterdam | Eindhoven | www.stedplan.nl | LinkedIn | Privacyverklaring