Canyon Inflite CF SLX 9.0

Canyon heeft al de aluminium Inflite. Dat is ‘op papier’ een crossfiets. Alleen: die Inflite AL is vooral een mix tussen crosser, gravel en woon-werkfiets. Nu is er de Inflite CF SLX. De CF SLX is geen carbon uitvoering van de Inflite. Nou ja, de nieuweling is wel van carbon (CF), en draagt de naam Inflite, maar het is een geheel nieuw ontworpen crossfiets. Waarom? Even een gevalletje '(vrije uitloop) kip' en '(scharrel) ei'. Naar verluidt gaat er een Belgische ploeg op Canyon het seizoen 2018 in. En tja, dan 'moet' je als fabrikant wel met een serieuze crosser komen.

Koo Open Cube

Koo, het brillenmerk van Kask, toonde afgelopen dinsdag een nieuwe bril, de KOO Open Cube. Een half frame model met verwisselbare lenzen en nieuwe kleuren. De bril heeft een goede ventilatie, waarmee het beslaan van de lenzen wordt voorkomen. De glazen zijn van Zeiss, de bekende Duitse lenzenmaker. Die lenzen zijn beschikbaar in 3 nieuwe kleuren, infrared (voor op de weg), ultra white en red mirror (voor op de MTB). De Open Cube is gemaakt van polycarbonate en komt uit Italië. Hij weegt slechts 30 gram en komt in twee maten, small en medium en er zijn twaalf kleuren. Daar moet wel een passende kleur voor bij je helm en outfit bij zitten!

De Fiets KlimApp

Vorige maand lanceerden we vol trots onze nieuwe KlimApp. Inmiddels hebben al ruim vijfduizend fietsers de app op hun telefoon gedownload. Een aantal waar we niet zo snel van durfden dromen! Met de KlimApp, een digitale versie van de eerder uitgebrachte Fiets 500, heb je voor € 6,99 toegang tot alle landen, alle 500 beklimmingen én kun je daarbij ook alle Strava-routes gebruiken. We zijn alweer hard bezig met het uitwerken van de plannen voor de komende updates. Zo willen we graag nieuwe bergen, beklimmingen en landen toevoegen. Daarnaast willen we ook naar de mogelijkheid kijken om de app interactief te maken. Mail vooral jullie op- en aanmerkingen, dan kunnen wij de KlimApp nóg beter maken!

Fiets geeft weg!

  • Win startbewijzen voor de Gerrie Knetemann Classic
    Op 10 september wordt de toertocht van De Kneet weer verreden: de Gerrie Knetemann Classic. Met start en finish in het Olympisch Stadion en een route langs de mooiste plekjes van het Groene Hart, ’t Gooi en de unieke natuurgebieden van de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen is dit de toertocht die je niet mag missen!
  • In samenwerking met WeAreCycling.nl geeft Fiets 3×2 startbewijzen weg voor de Gerrie Knetemann Classic in Amsterdam.

4-zuigerrem en 165 mm XT-cranks van Shimano

Shimano komt met 2 nieuwe producten; een Deore XT crankset (FC-M8050) in 165 mm en XT-schijfremcalipers met 4 zuigers (BR-M8020). De bestaande cranksets zijn er in 175 mm en 170 mm. Met de komst van de Shimano STEPS e-MTB motor voor elektrische mountainbikes was er kennelijk noodzaak voor een kortere crankarm. En dat een kortere crank ook voor kleinere MTB-ers fijn is, is daarbij mooi meegenomen.

Review: Sensa Giulia G2

De Giulia zit al een poosje in de collectie, maar bij Sensa zitten ze niet stil. Voor 2018 hebben ze het frame een flink stuk lichter weten te maken. Ook zijn de eigen merk Supra wielen verbeterd en zit er een mooie 3T cockpit en zadelpen op. Afgemonteerd met de nieuwste Shimano Ultegra-groep heb je hier een heel strak karretje aan voor een mooie prijs.
Volg Fiets Magazine ook op
Fiets Magazine - Facebook Fiets Magazine - Twitter
Copyright ©2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer