Fiets - nieuwsbrief week 10 - 2018
Fiets

Nieuw: Canyon Grail

De gravelgrinder opnieuw uitgevonden?

Het lijkt wel alsof normaal een rondje over de weg fietsen tegenwoordig niet meer goed genoeg is. Gravellen is het fiets-modewoord van het jaar. Want na weightweenies en aero voor iedereen moet er nu ‘van de gebaande paden’ worden geweken. De Grail is het Duitse antwoord op het reeds bestaande gravelassortiment.

Fiets

Ontwijk de man met de hamer

Knallen met koolhydraten

Suikers liggen onder vuur. We schijnen er te veel van binnen te krijgen, en dat zou niet gezond zijn. Hoe zinvol is het daarom om als fietser (streng) te matigen met koolhydraten, in je basisvoeding, tijdens trainingen en wedstrijden? De praktijk wijst uit dat getrainde duursporters progressie kunnen boeken door een deel van hun trainingen juist koolhydraatarm uit te voeren. Hoe zit dat precies? We duiken in het nut van koolhydraatbeperking in de basis-, trainings- en wedstrijdvoeding.

Fiets

Veelzijdige gravelbike

De nieuwe Checkpoint van Trek!

Wat maakt de Checkpoint anders dan fietsen van concurrerende merken? Deze grinder van Trek heeft standaard een reeks specificaties die de fiets geschikt maken voor allerlei avonturen in de snelgroeiende gravelscene. Denk aan stranglehold dropouts, IsoSpeed (carbon frame), een enorme bandenvrijheid en veel extra bevestigingspunten voor je accessoires. Daarmee is de Checkpoint uiterst veelzijdig en eenvoudig naar eigen wens aan te passen. Dit is anders, dit moet je ervaren!

Fiets

Exclusieve fietsetappe

Trap mee voor nierpatiënten!

Je fysieke grenzen verkennen én het goede doel steunen? Onder leiding van wielrenner en Nierstichting-ambassadeur Maarten Tjallingii rijden we 90 kilometer langs het meer van Gruyère in Zwitserland. Met deze fietsetappe, die plaatsvindt op zaterdag 15 september, wil de Nierstichting zoveel mogelijk geld ophalen voor de draagbare kunstnier. Schrijf je in vóór 1 april 2018, dan ben je verzekerd van deelname aan de tour én de voorbereidende fietsclinics en -tochten.

Fiets

Net een crossfiets

Review: Niner RLT 9 RDO

Niner begon in 2005 met het produceren van mountainbikes met louter 29 inch wielen: TwentyNiner. Eerst met frames van aluminium en scandium, later ook carbon. Wist je dat het Amerikaanse merk ook een compacte collectie gravelbikes voert? Van een afstandje lijkt deze RLT op een crossfiets. Een moderne weliswaar, met schijfremmen. Maar als je goed kijkt, zie je een flink aflopende bovenbuis, een wat langere balhoofdbuis en vooral: de opmerkelijke voorvork.

Fiets

Niet meer weg te denken

Specialized S-Works Tarmac Disc

Afgelopen weken is hij al in beeld geweest:
de Specialized S-Works Tarmac Disc. Anna van der Breggen won er de Strade Bianche mee, en sinds woensdag 14 maart is de Tarmac Disc ook beschikbaar voor het grote publiek. Daarnaast won de gewone Tarmac nog Nokere Koerse. Al met al is de Tarmac een fiets die niet meer is weg te denken uit 'de koers'!

Fiets

Wielerhemel in Noorwegen

De Atlantische weg

Een sterk staaltje bouwkunde? Niets minder dan kunst? De Atlanterhavsvelen is een lange weg van dik 8 kilometer die met golvende bruggen een rits eilandjes aaneenrijgt. Lang? Nee. Moet je gefietst hebben? Ja!

Fiets

Must voor je bucketlist

GF Felice Gimondi

Ga samen met CYCLOsportive mee op reis en profiteer tot 23 maart van € 50,- korting op de reis naar GF Felice Gimondi (3-7 mei) in Bergamo. Jij als fan van Fiets betaalt nu € 500,- in plaats van € 550,- voor deze geweldige reis.

Wat biedt CYCLOsportive?

  • Inschrijving + startbewijs
  • 4 hotelovernachtingen
  • Diner en ontbijt
  • Massages
  • Technische ondersteuning
  • Begeleide groepsritten
  • Bevoorrading bij de GF
  • Een fietsshirt van CYCLOsportive en meer!
Fiets

Fietsen zonder zorgen

KAT Bike-Tour

De KAT Bike-Tour is een mountainbiketocht door de Kitzbüheler Alpen van 180 kilometer en 6.250 hoogtemeters, in drie of vier etappes. Een toptour voor bikers die graag hoogtemeters willen maken en het technisch niet moeilijk willen hebben.

Top KAT Bike-aanbieding

  • Puur fietsplezier: 100 procent service en geen enkele zorg!
  • 4 nachten met halfpension in een tweepersoonskamer
  • Inclusief bagagetransport 
  • Routesamenvatting: Kirchberg – Hopfgarten – St. Johann in Tirol – Fieberbrunn
  • Vanaf € 379,- p.p.
Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer