Bekijk en bestel: Munt voor de Zorg
Beste meneer / mevrouw Do
In het bijzijn van Minister Ernst Kuipers en een aantal ambassadeurs uit de zorg is vandaag de grootste Nederlandse munt ooit gemaakt overhandigd aan IC-verpleegkundige Maurice Veugelers van het Maastricht UMC+. Deze Munt voor de Zorg heeft een doorsnede heeft van 70 centimeter en is een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers. De munt werd gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Munt.

Maar liefst 79 uur lang werd er gewerkt aan de munt: het is de grootste die ooit in Nederland is gemaakt. Met de grootste munt van Nederland krijgen zorgmedewerkers gepaste dank voor hun grenzeloze inzet tijdens de Corona pandemie. De grote Munt voor de Zorg is vervaardigd van aluminium en werd gemaakt met de opbrengst van de kleine varianten van deze munt, verkrijgbaar in coincard. Het opschrift van de munt luidt “Samen sterk in de zorg”. Rondom het opschrift zijn handen te zien die elkaar bij de pols vasthouden en zo een cirkel vormen. Het geeft de samenwerking en samenhang weer tussen alle zorgmedewerkers.

Minister Ernst Kuipers over de munt
Minister Kuipers: ‘De coronapandemie heeft ons alle geraakt, zo ook de zorgmedewerkers die met elke nieuwe coronagolf voor grote uitdagingen kwamen te staan. Zij bleven zich de afgelopen jaren onverminderd hard inzetten om zoveel mogelijk van de reguliere zorg draaiende te houden en tegelijkertijd klaar te staan voor patiënten met COVID-19.’ Minister Kuipers sprak een aantal zorgmedewerkers wiens namen op de munt staan. ‘Ik was onder de indruk van hun verhalen. We hebben de zorg enorm hard nodig gehad. En we zullen de zorg ook bij toekomstige oplevingen van het virus weer extra hard nodig hebben. Volledig terecht dus dat de zorg wordt geëerd met deze bijzondere munt. Een mooi initiatief!’
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Munt voor de Zorg in coincard
Privacy  •  Voorwaarden