Coronavirus • China • Black Lives Matter
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
EW Wekelijks
 

Geachte lezer,

Nu het einde van 2020 nadert, wil ik u persoonlijk bedanken voor uw lidmaatschap van EW. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u vier van mijn favoriete verhalen uit het afgelopen jaar. Ik hoop dat u ze met plezier zult (her)lezen.

Ons best gelezen artikel van het afgelopen jaar was een ingezonden opinie van Ronald Buijt over 'wit privilege'. Verder uiteraard het verhaal van Liesbeth Wytzes over onze Nederlander van het Jaar, de verpleegkundigen en artsen van de intensieve zorg.

Gertjan van Schoonhoven keek achter de schermen bij het NOS Journaal. Vanwaar die boosheid? En Robbert de Witt sprak vier Oeigoeren die naar Nederland zijn gevlucht over wat er werkelijk gebeurt in de geheime kampen in het afgesloten westen van China.

 
 
 

Veel leesplezier en alle goeds voor u en uw naasten in 2021.

Arendo Joustra
Hoofdredacteur

 
 
 
EW 2020 - 53  
 
 
 
NOS steeds meer doelwit boze burgers: achter de schermen bij het Journaal

Longread

NOS steeds meer doelwit boze burgers: achter de schermen bij het Journaal

Meer dan andere media is NOS Nieuws het doelwit van boze burgers. Zelfs geweld tegen NOS-journalisten begint normaal te worden. ‘Van iedereen, voor iedereen’: kan dat nog wel in roerige tijden? EW ging op zoek naar de NOS-kant van het verhaal.

 
‘White privilege’? Ik kniel voor niemand

Ronald Buijt

‘White privilege’? Ik kniel voor niemand

Oud-fractieleider en -campagneleider van Leefbaar Rotterdam Ronald Buijt weigert zich aan te laten praten dat hij geen problemen heeft dankzij zijn ‘white privilege’. In een ingezonden opinie legt hij uit waarom hij het compleet ridicuul is om de blanke Nederlanders van dit moment het slavernijverleden voor de voeten te gooien, laat staan dat zij zouden moeten knielen.

 
Dappere strijders in een jaar van angst: dit is de Nederlander van het Jaar

Artsen en verpleegkundigen van de ic

Dappere strijders in een jaar van angst: dit is de Nederlander van het Jaar

‘In één keer zat ik voor mijn gevoel weer in Afghanistan. De wereld ging op slot in het voorjaar – er was niets anders dan slapen, werken, slapen, werken.’ In de zorg, ingesteld op efficiëntie, kwam het in coronajaar 2020 aan op wendbaarheid en creativiteit. EW sprak drie IC-verpleegkundigen en twee intensivisten: zij staan symbool voor de strijdbaarheid in de frontlinie. EW’s Nederlander van het Jaar 2020 zijn de artsen en verpleegkundigen van de intensive care.

 
Ontsnapt aan de Chinezen

Oeigoeren

Ontsnapt aan de Chinezen

Wat voert de Chinese Communistische Partij uit met de moslims in Xinjiang? Vier Oeigoeren die naar Nederland zijn gevlucht, vertellen over wat er werkelijk gebeurt in de geheime kampen in het afgesloten westen van China.

 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
Positief   Negatief