Nu te horen: roepende bosuilen | Zo help je gevonden zeepaardjes | Fotografietips voor grote grazers
Winterpracht

Winterpracht

Heb jij de extra dikke Roots december-januari al in huis? Bestel 'm eenvoudig >
 
 
Roots
Nu te horen
Roepende bosuilen

Het begin van de winter is de beste tijd om roepende bosuilen te horen. Bosuilen zetten namelijk nu hun territorium uit. Vooral gedurende heldere, koude nachten heb je kans dit onheilspellende geluid te horen.
Foto: Dick Heenck

Roots
Zo fotografeer je ....
Grote grazers

Grote grazers vind je overal in Nederland in België. In tegenstelling tot veel echte wilde dieren lopen ze meestal niet weg als jij er aankomt. Dat maakt ze tot een gewild fotografeerobject, zeker als je niet zoveel tijd hebt. 
Foto: René Vos

Advertorial
Roots
Gratis boek van KNRM

Wist je dat bijna alle reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de naam van hun schenker dragen of zijn vernoemd naar een dierbare? De bijzondere levensverhalen achter deze namen zijn te lezen in het gratis boek ‘Wie goed doet..’

Roots
Eerste hulp voor...
Aangespoelde zeepaardjes

De eerste zeepaardjes zijn al aangespoeld deze winter. Dat gebeurt steeds vaker ’s winters, onder meer op Texel en tussen Bergen aan Zee en Schoorl. Bijzonder, voor vissen die houden van mediterrane warmte. Waarom gebeurt dit en wat kun je zelf het beste doen als je een levend zeepaardje vindt op het strand?
Foto: Ecomare

Advertorial
Roots
Kies je cadeau

Neem nu een abonnement en haal drie maanden lang de natuur in huis. Raak geïnspireerd door adembenemende natuurreportages en leer over de natuur om je heen, maak betere foto’s dankzij onze fotografietips en loop met onze unieke Roots-routes door de mooiste natuurgebieden. Én ontvang de Roots Natuuragenda óf Scheurkalender 2024, samen voor slechts € 20. 

Roots
Lief voor de vogels
Maak nu de mezenkast schoon

Rond deze tijd gaan mezen al kasten inspecteren. Wil je ervoor zorgen dat ze volgend voorjaar kunnen nestelen in een schoon ‘bedje’? Maak dan vooral nu de mezenkast schoon.
Foto: Kristel Feytongs

Roots
2024 wordt het Jaar van de Huismus
Ken je deze 5 huismus-weetjes al?

Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland kiezen elk jaar een vogelsoort uit die extra aandacht kan gebruiken. In 2024 wordt dat het meest bekende vogeltje van Nederland: de huismus. Roots zet 5 bijzondere weetjes op een rij. 
Foto: Peter van Wieringen

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden