Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 5 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
De Jong & Laan versterkt zich met Horlings
De Jong & Laan heeft de derde overname van dit jaar afgerond. Na eerder Marshoek en 5BAR Assurance heeft nu ook het Amsterdamse kantoor Horlings zich aangesloten. Het is de tweede overname van een partij die zich met name op internationaal opererende organisaties richt. De overname betekent met name een versterking van de controle- en […]
Lees verder »
Evaluatie: CEA moet eindtermen snel herzien
De Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) moet opschieten met het herzien van de eindtermen omdat de studeerbaarheid van de opleidingen onder druk staat. Dat is een van de aanbevelingen uit een evaluatie van het functioneren van de CEA die minister Kaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Betekenisvol werk bij oamkb

Geautomatiseerde administraties zodat je tijd hebt om MKB ondernemers écht te helpen. Met flexibiliteit in werktijden; vrijheid in werkkeuze; de meest innovatieve software; én tot 20% van je tijd de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling! Kijk op www.vacatures.oamkb.nl of mail je cv naar vacatures@oamkb.nl. Oamkb Tribe for Growth, zodat jij kunt blijven groeien!

Lees meer »
BDO: drie op tien instellingen in ouderenzorg in het rood
Voor de ouderenzorg dreigt een financieel onhoudbare situatie, constateert BDO in de Benchmark Ouderenzorg, vanwege stijgende kosten en dalende inkomsten. ‘Kwaliteitsverlies van de zorg en faillissementen liggen op de loer. Het is ronduit alarmerend en voorspelt niet veel goeds voor de komende jaren. Ingrijpen vanuit de overheid is noodzakelijk.’ BDO signaleert ook dat er veel […]
Lees verder »
Personalia | Roelie Lubbers nieuwe voorzitter RvC Countus
Roelie Lubbers-Hilbrands RA is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Countus Groep. Ze neemt de plaats in van Berend Pastoor, die bijna een jaar interim-voorzitter is geweest.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenstelproces optimaliseren?

Stap vóór 1 oktober over naar Visionplanner Compilation: dé cloudsoftware voor jaarrekeningen. Geniet van 50% korting voor 3 maanden, gratis inrichting en een persoonlijke expert voor al je vragen. Perfect voor elk accountants- en administratiekantoor.

Ontdek meer »
‘Bijna 40 miljard aan fossiele subsidies gaat vooral ten koste van mkb ‘
Bedrijven die sterk leunen op fossiele brandstoffen worden veel sterker gesteund door de Nederlandse overheid dan eerder beweerd, concluderen drie milieuorganisaties in een nieuw rapport. Volgens hen zijn er 31 subsidies voor fossiele brandstoffen die samen 37,5 miljard euro per jaar aan subsidies opleveren. Het mkb betaalt de rekening, aldus de onderzoekers.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Nieuw logo voor Fiscount

Met ingang van 1 september a.s. heeft Fiscount een nieuw logo in gebruik genomen. Het kennis-, advies- en trainingscentrum gaat het nieuwe logo en de bijbehorende huisstijl de komende tijd stapsgewijs implementeren in de organisatie.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe verifieer je de identiteit van de ondertekenaar?

Als je een document digitaal laat ondertekenen wil je er zeker van zijn dat de digitale handtekening door de juiste persoon wordt gezet. Achteraf wil je kunnen aantonen wie de ondertekenaar is geweest. Er zijn diverse verificatiemethoden waarmee onomstotelijk kan worden vastgesteld wie degene is die het document heeft ondertekend. Het controleren van de authenticiteit […]

Lees verder »
UWV verlaagt werkgeverspremies WGA en Ziektewet
De werkgeverspremies voor zowel de WGA als de Ziektewet gaan in 2024 voor het eerst sinds jaren omlaag, zo heeft het UWV bekendgemaakt. Het gemiddeld premieniveau van de WGA daalt van 0,87 naar 0,77 procent en het gemiddelde percentage van de Ziektewet daalt van 0,66 naar 0,45 procent.
Lees verder »
Accountant rookt de lekkerste paling van Nederland
Accountants zijn veelzijdig. Dat bewijst maar weer Jan Vis, die (what’s in a name) afgelopen weekend Nederlands kampioen palingroken is geworden in Kortenhoef.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia: Pim Carstens partner bij The Audit Generation
Omzet autobedrijven veert sterk op
Incompanion verder als Grant Thornton Outsourcing
Meeste finance professionals niet bezorgd over onbetaalde facturen door terugbetalen coronaschuld
OPLEIDINGEN
Masterclass Ziekmelding van werknemer bij verstoorde arbeidsrelatie
The Legal Company
14 september 2023
Fiscalistenoverleg
Extendum
15 september 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: Power BI en Excel
Accountancy Vanmorgen
9 oktober 2023
VACATURES
Manager accountancy & advies – Harderwijk
Lentink De Jonge
Harderwijk
Relatiebeheerder- Goes, Gouda, Rotterdam
Visser & Visser
Goes, Gouda en Rotterdam
Fiscalist bij RSM – Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN