ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-06-2020
De jongste doelpuntenmakers ooit in de topcompetities van Europa

Zaterdagmiddag scoorde Bayer Leverkusen-talent Florian Wirtz zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. Een bijzonder doelpunt, want daarmee werd hij de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Bundesliga. Hoe is het nu met de jongste doelpuntenmakers in de andere topcompetities van Europa?


Lees verder
Van der Vaart passeert Ajacieden en wereldtoppers in droomelftal

Rafael van der Vaart is inmiddels alweer twee jaar gestopt met voetballen en daarom kijkt hij regelmatig terug op zijn loopbaan. In gesprek met The Daily Mail kijkt hij samen met Peter Crouch terug naar zijn droomelftal. Daarin zitten enkele opvallende keuzes, zo hebben een aantal wereldtoppers geen plekje in zijn team.

Lees verder
Interview Maarten Martens: "Van Gaal maakte elke speler bij AZ tactisch beter"

Hoe was de carrière van Maarten Martens verlopen als het blessurespook achterwege was gebleven? De nu 35-jarige Vlaming kan er geen antwoord op geven. De technicus brak door bij RKC Waalwijk, speelde een hoofdrol in het kampioensjaar van AZ en onderging de chaos en euforie in het Griekse voetbal. Nu timmert Martens als jeugdtrainer hard aan de weg bij Club Brugge. "Op termijn wil ik als hoofdtrainer aan de slag."

Lees verder
Wat moet Ajax doen als André Onana vertrekt?

 De Eredivisie zit er vanwege de coronacrisis al een tijdje op en dus gaat het nu in ons land vooral over de transfermarkt. André Onana heeft aangegeven te willen vertrekken bij Ajax. Mocht dat gebeuren, is het de vraag hoe de club dat gaat opvangen. Ajax kan dat doen door het intern op te lossen of door de markt op te gaan.

Lees verder
Interview Sergio en Cristiano, Braziliaanse tandem van NAC en Roda JC: "Had in Nederland moeten blijven"

Ze kwamen bijna tegelijk ter wereld: Sergio en Cristiano. De Braziliaanse tandem kwam in 1996 samen naar Nederland en bleef tien jaar onafscheidelijk. Eerst bij NAC Breda, later bij Roda JC. Op Malta werden ze in de herfst van hun loopbaan tijdelijk herenigd. "Cristiano belde me. 'Kom hierheen', zei hij."

Lees verder
Waar zijn ze nu? De Feyenoord-talenten die in 2013 voor het laatst de Eredivisie O19 wonnen

Ajax en PSV hebben de Eredivisie voor spelers onder de 19 in de afgelopen jaren gedomineerd. De laatste zeven titels werden onder beide ploegen verdeeld. In 2013 ging Feyenoord voor het laatst er met de titel vandoor. Hoe is het nu met de Feyenoorders die deze titel veroverden?

Lees verder
Interview Sebastien Sansoni: "Spijt van mijn vertrek bij Vitesse"

Als hij heel eerlijk is, heeft hij een beetje spijt van zijn vertrek bij Vitesse. Veel beter is het er niet op geworden in de voetbalcarrière van Sébastien Sansoni, die in GelreDome een heldenstatus verwierf. Hoe het nu met hem gaat, lees je in de Vergeten Helden Special van ELF Voetbal!

Lees verder