Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 11 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Kabinetsplannen: aanpak eigenwoningforfait aangepast
Het nieuwe kabinet heeft het plan met het eigenwoningforfait op het laatste moment nog iets aangepast.
Lees meer
 
 
Kabinetsplannen: opdrachtgeversverklaring moet meer zekerheid bieden
De op 1 mei 2016 ingevoerde Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) gaat alweer op de schop.
Lees meer
 
Geef je klant strategisch advies Advertorial

Meer toegevoegde waarde leveren zit niet langer in het bijwerken van de boekhouding, maar op basis hiervan je klant goed te adviseren over zijn business. Maar hoe doe je dat?
Deze whitepaper geeft hiervoor handvatten en voorbeelden.
Je leest over:

• Van traditie naar strategie
• Voordelen van online werken
• Marktpositie van je klant bepalen
• Toekomstgericht advies geven
• Hoe je hiervoor betaald wordt

Download de gratis whitepaper =>

 
Kabinetsplannen: beperking van zelfstandigenaftrek
In het regeerakkoord is aangegeven dat de zelfstandigenaftrek gaat wijzigen. De zelfstandigenaftrek wordt, net als de hypotheekrenteaftrek, omlaag gebracht.
Lees meer
 
 
Kabinetsplannen: belasting heffen bij brievenbusfirma’s
De nieuwe regering van VVD, CDA, D66 en CU wil werk maken van de aanpak van brievenbusfirma’s, blijkt uit het regeerakkoord.
Lees meer
 
Kunt u uw klant behouden en de jaarrekeningcontrole overlaten aan AuditNL West? Advertorial

Ja dit kan: U kunt de (wettelijke) jaarrekeningcontrole of andere controle-opdrachten aan ons overlaten. U kunt dan de klant behouden voor al uw samenstel- en overige opdrachten en hierin verder specialiseren. AuditNL West (Audit-Only) is geheel gespecialiseerd in audit-opdrachten. Hierdoor treden wij niet met u in concurrentie en leveren wij een hoge kwaliteit tegen scherpe tarieven.

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. =>

 
Kabinetsplannen: miljoenen voor cybersecurity
Het nieuwe kabinet gaat jaarlijks tientallen miljoen euro’s uittrekken voor het verbeteren van cybersecurity en de aanpak van cybercriminaliteit.
Lees meer
 
 
Kabinetsplannen: Minimumuurtarief voor ZZP’ers
Voor zelfstandigen zonder personeel lijkt veel te gaan veranderen door de nieuwe kabinetsplannen van VVD, CDA, D66 en CU. Vooral ZZP’ers aan de onderkant van de markt merken dat, want er komt een minimumtarief.
Lees meer
 
Stelt u de juiste vragen aan uw cliënt als het gaat om estate planning? Advertorial

Een goede estate planning is geen overbodige luxe als het gaat om het vermogen van uw cliënt. Het stellen van de juiste vragen is eigenlijk al het geven van de oplossing, maar weet u de ins en outs? Bernard Schols vertelt u op 13 november zowel de actuele ontwikkelingen als de klassieke techniek. Hij bespreekt de vijf dimensies van estate planning: het huwelijksgoederenregime, de schenking, het testament, de levensverzekering en de internationale aspecten.

Lees meer =>

 
Kabinetsplannen: doorrekening CPB
Uit de doorrekening van de nieuwe kabinetsplannen door het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat vrijwel alle groepen in de samenleving erop vooruit gaan.
Lees meer
 
 
NOB pleit voor handhaven inkeerregeling
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) is het niet eens met het afschaffen van de inkeerregeling. De Orde verwacht zelfs dat het afschaffen van de regeling ervoor zorgt dat mensen die zouden willen inkeren, niet gaan inkeren. Dat schrijft de Orde in haar reactie op het Pakket Belastingplan 2018.
Lees meer
 
 
Waarom elke slimme accountant in 2018 over gaat stappen op UBL
Accountants die zich de komende maanden weer gaan oriënteren op het nieuwe jaar doen er goed aan om UBL mee te nemen in de overwegingen. Deze ontwikkeling is het afgelopen jaar veelvuldig onderwerp van gesprek geweest. Niet gek, want de automatische verwerking van zowel in- als verkoopfacturen levert niet alleen gemak en efficiëntie, maar biedt […]
Lees meer
 
 
Flinke stijging aantal startende ondernemers
In het derde kwartaal van 2017 neemt het aantal startende ondernemingen sterk toe, meldt de Kamer van Koophandel (KvK).
Lees meer
 
Het financiële plan van de ondernemer: zijn zorg en toekomst, uw advies Contentpartner
Voor accountants liggen er grote kansen in het uitbreiden van hun dienstverlening met financiële planning, zo stelt Dorien van der Linden.  Eigenlijk is de term financiële planning nog niet specifiek genoeg. U bent immers al gewend om plannen te maken voor de financiële toekomst van uw klant. Die plannen hebben traditioneel gezien vooral betrekking op […]
 
‘Door de juiste software zijn de piekmomenten in de omzetmaanden verdwenen!’ Contentpartner
Jack van den Nieuwenhuizen ging met de Kubus coöperatie op zoek naar de juiste boekhoudsoftware. Software die niet alleen voldoet aan de eisen van nu, maar software die doorontwikkelt. 
 
DGA PE-dag Opleiding
Waar krijgt u van de dga veel vragen over en op welke thema’s wilt u uw kennis nog actualiseren? Met de vernieuwde DGA-PE-dag stelt u uw eigen cursusprogramma samen. In de wet zijn diverse kostensoorten opgesomd die beperkt of in het geheel niet aftrekbaar zijn van de bedrijfswinst. Hoe zit dat nu precies? En hoe […]
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Zelfstandig assistent accountant Vacature
Wie zoeken wij? Wij zoeken een zelfstandig assistent accountant die met ons het avontuur wil aangaan. Iemand die zijn/haar vak beheerst, maar ook weet dat dit vak de komende jaren aan grote veranderingen onderhevig zal zijn. Affiniteit met automatisering en flexibiliteit zijn daarom een must! Je moet het leuk vinden om met de nieuwste ICT […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn