Als je het gevoel hebt dat je leven in zwaar weer zit, is dat heftig. Een zware storm valt nou eenmaal niet te omzeilen. De beste manier om hiermee om te gaan, is er doorheen gaan en accepteren dat dit de situatie is. Met deze houding erken je de storm. En je mag erkennen dat je het lastig of eng vindt. Als je bijvoorbeeld een huilbui voelt opkomen, geef hier dan vooral aan toe. Dát is een positieve levenshouding: het erkennen van al je emoties.

Jij bent de kapitein die het schip door het zware noodweer loodst. Als de kapitein de hoop opgeeft, zal het schip onherroepelijk stranden. Maar wanneer jij als kapitein de zware storm durft aan te kijken, en daardoor de bemanningsleden de juiste orders kunt geven, komt er een moment dat zelfs de ergste storm weer voorbijgaat. En dan ben jij overeind gebleven, omdat je een (energie)lekkage wist te voorkomen, waardoor het schip kon blijven varen.

Als je als kapitein het schip in je eentje wilt besturen en geen (of onduidelijke) instructies aan je bemanningsleden geeft, gaat het ook niet goed. Ten eerste ontneem je daardoor de anderen de kans om te kunnen bijspringen. Bovendien beroof je jezelf van je kostbare energie. Als logisch gevolg zal het je steeds meer moeite en energie kosten om je positieve kijk op het leven te behouden. Het schip zal stranden, en dan ben je nóg verder van huis…

Ook als je als kapitein verkeerde (negatieve) orders geeft, gaat het schip de verkeerde kant op. Ook dan is de kans groot dat je veel langer in het zware weer blijft hangen. Daarom is zelfzorg extra belangrijk in tijden van zwaar weer. Dan kun je namelijk tijdig jouw batterij opladen en kun je de situatie beter aan.

In deze aflevering wil ik je herinneren dat je positief in het leven kunt staan zonder voorbij te gaan aan het negatieve.

Klik hier om te luisteren en/of te lezen

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.

Ik wil je alvast hele fijne dagen toewensen en denk om jezelf! ❤️

With love,

PS Nog even een reminder dat ik nog een aantal Just Be You Planners in voorraad heb en dat deze dan helemaal uitverkocht is. Deze reminder om je niet teleur te stellen mocht deze niet meer beschikbaar zijn. 🙃

Klik hier voor de planner voor een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf