ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-04-2022
De keer dat Ajax 41 kansen miste tegen Sparta en niet scoorde

De titelstrijd in de Eredivisie is nog altijd erg spannend en daarom is het voor Ajax erg belangrijk dat het zaterdag Sparta Rotterdam weet te verslaan. In de regel lukt het de Nederlandse recordkampioen gemakkelijk om Sparta te verslaan, maar in 2009 lukte het voor de laatste keer niet. Ajax kreeg toen kans op kans, maar wist niet te scoren en de wedstrijd eindigde in 0-0. Deze spelers stonden toen in het veld. 


lees verder
Interview Xavi Simons: "Neymar vond het leuk dat ik naar Paris Saint-Germain kwam"

Achttien jaar nog maar. De Benjamin van Paris Saint-Germain. Maar dat weerhoudt Xavi Simons er niet van om een verbindende rol te vervullen in een kleedkamer vol wereldsterren. Met meertalligheid en een zorgzaam karakter als lijm. "Het is niet zo dat ik niemand mijn hulp zou aanbieden puur omdat ik de jongste ben."

lees verder
Extra dikke Over De Grens Special van ELF Voetbal is uit

Profvoetballers horen al jaren in het rijtje van Nederlandse exportproducten thuis. Een mooie aanleiding voor een extra dikke Special van ELF Voetbal. We poogden een volledig dossier samen te stellen van alle Nederlanders die profvoetbal bedrijven in het buitenland. We kwamen tot 394 spelers. In totaal pikten we daar vijftig spelers middels 46 interviews uit. Van Virgil van Dijk tot Xavi Simons en van Ola John tot Deabeas Owusu Sekyere.

lees verder
Interview NEC-doelman Mattijs Branderhorst: "Nu met zijn allen voor de play-offs gaan"

Door de 1-2 zege bij SC Cambuur nestelde NEC zich afgelopen zondag weer in het linkerrijtje. Voor de huidige negende plek, met nog zes wedstrijden op het programma, had doelman Mattijs Branderhorst afgelopen zomer direct getekend. Zaterdag wacht in het eigen Goffertstadion met FC Twente een lastige tegenstander. "We staan een punt achter FC Groningen, de nummer acht. Een play-off-plek. Nu we veilig zijn, moeten we met zijn allen zeggen in de eindfase voor de play-offs te gaan."

lees verder
Interview Jeffrey Gouweleeuw: "Voor Nederlanders moeilijk om de omvang van FC Augsburg in te schatten"

Hij geeft het direct toe. "Ik had niet verwacht dat ik hier anno 2022 nog steeds zou spelen. Dat het wel zo is, zegt alles over mijn gevoel voor de club, de stad en de competitie." In de winter van 2016 signeerde Jeffrey Gouweleeuw een contract bij FC Augsburg. Sinds september 2020 is de centrale verdediger aanvoerder van de Bundesliga-club, die elk seizoen in het middelste deel van het rechterrijtje finisht. "Ons geheim? Hier gaat het team boven het individu."

lees verder
Trainerscarrousel in Eredivisie: dit gaat er de komende zomer veranderen

Het seizoen zit er nog niet op, maar toch is al wel duidelijk dat er in de Eredivisie flink wat gaat veranderen. Deze week werd bekend dat (waarschijnlijk) zowel Erik ten Hag als Henk Fraser naar een andere club gaan vertrekken. Dat zijn niet de enige mutaties, want er vindt een heuse trainerscarrousel plaats. 

lees verder
Nieuwe PANNA! met sloper Álvarez, Denzel Dumfries, Dani de Wit, Dominique Janssen en Elayis Tavsan

De mooiste tijd van het seizoen is aangebroken! De tijd waarin de prijzen worden verdeeld. Waarin verliezers balen en winnaars stralen. Misschien ook wel de mooiste tijd om PANNA! te lezen. De nieuwe editie, nummer 64, is uit! We spraken weer volop met bekende spelers, maakten mooie portretten, er zijn weer vele prijzen te winnen, je vindt welke club het mooiste stadion heeft en esporters geven je handige tips. En niet alleen esporters trouwens. Daarnaast acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Panini stopt met verzamelboeken: deze oude stickers zijn geld waard

Een einde van een tijdperk: Panini stopt met het maken van voetbalstickers voor in de bijbehorende verzamelboeken. Jarenlang bracht het Italiaanse bedrijf stickeralbums uit, met speciale edities rondom EK's en WK's. Dat stopt vanaf het EK van 2024. De Amerikaanse concurrent, Topps, betaalde meer voor de rechten van het EK 2024. Gelukkig zijn er altijd nog de oude albums, met kaarten die veel geld kunnen opleveren. Hieronder een selectie kaarten die je voor een leuk prijsje kan verkopen!

lees verder
Keep On Fighting NAH organiseert 7 tegen 7-toernooi als benefiet voor Joey Snijders en lotgenoten

Als gevolg van een verkeersongeval belandde Joey Snijders in een rolstoel. De voormalige profvoetballer van Vitesse, FC Omniworld en AGOVV Apeldoorn gaat met een niet aangeboren hersenletsel door het leven en kan niet meer zelfstandig functioneren in de maatschappij. Vader Rob richtte een stichting op om zijn zoon te helpen. Op zaterdag 9 juli wordt er middels een voetbaltoernooi weer geld ingezameld.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

AC milan - ACF Fiorentina01-05-2022
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
Valencia CF - Levante UD01-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
Real Madrid - Espanyol Barcelona01-05-2022
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Olympique Marseille - Olympique Lyon01-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
 
Barcelona FC - RCD Mallorca01-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Bekijk alle voetbalreizen