Canvas

Hallo,

De mentale gezondheid van topsporters kwam afgelopen sportzomer geregeld in de actualiteit. Tennisster Naomi Osaka en gymnaste Simone Biles spraken zich openlijk uit: de druk op topsporters is enorm, de verwachtingen zijn hoog, de doelstellingen soms onrealistisch. Canvas werkte toen al maanden aan de documentairereeks De prijs van de winnaar over exact dat onderwerp. Zo tonen we dat we steeds de vinger aan de pols houden.

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam?

In de driedelige documentaire De prijs van de winnaar getuigen Vlaamse topsporters over hun mentaal welzijn. Onder meer Bashir Abdi, Ann Simons, Kim Mestdagh en Tomas Van Den Spiegel praten over eetstoornissen, stress en machtsmisbruik, over eenzaamheid, depressie en burn-out.

Bekijk De prijs van de winnaar via VRT NU 

Wat kan je verwachten?

 
 
 

Meer documentaires met sterke verhalen en moedige getuigenissen

Samen naar de wielertop

 
Bekijk de reeks via VRT NU 
 

Leven met een eetstoornis

 
Bekijk de reeks via VRT NU 
 

Racisme in het topvoetbal

 
Bekijk de reeks via VRT NU 
 
Canvas@work

Een connectie vanuit het hart

“Het zou fijn zijn als we hiermee een publiek bereiken dat niks met topsport te maken heeft, net omdat het over zulke universele problemen gaat.” Voormalig judoka én olympische medaillewinnares Ann Simons ondersteunde de redactie en legt in deze Canvas@work uit waarom ze de stap zette om te getuigen.

Bekijk de Canvas@work hier
 

Veilige haven in topsport

Ann Simons vertelt in De afspraak hoe de toekomst van topsport er voor haar uitziet: "Je moet uit je comfortzone stappen, maar er moet wel een veilige haven zijn. Een omgeving waar je tot rust kunt komen, waar je je verhaal kunt vertellen."

Bekijk dit fragment via VRT NU 
 

Beluister de soundtrack

De Belgische jazzrockband Nordmann componeerde de muziek voor De prijs van de winnaar. Voor de opnames van de soundtrack trokken ze naar de legendarische Studio Toots. Samen met beelden uit de reeks levert dat een prachtige videoclip op.

Bekijk de videoclip
 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter