De Kersenboom Nieuwsbrief

7 years ago
  • Html
  • Text

Beste Do,


In conflict met je puber? In vier stappen kom je er uit! Wil je er meer over weten? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Of meld je aan voor een van de workshops.

Ik lees vanochtend als eerste de column van Renske (nrc-next) omdat de titel "Cursus: hoe voed ik mijn kind op?" mij enorm aanspreekt. Renske schrijft dat volgens de Kinderombudsman ouders vaker een opvoedcursus zouden moeten volgen om problemen en zelfs mishandeling te voorkomen.

Het probleem wat Renske aanstipt is hetzelfde probleem waar ik zelf ook tegenop loop. Het praktische aspect. Volgens Renske lijdt de kwestie "hoe moet ik mijn kind opvoeden?" aan hetzelfde probleem als "aan welk voedsel ga ik nu weer dood". Iedere dag brengt weer een nieuw wetenschappelijk inzicht.

Een tijdje geleden zat ik samen met een aantal andere ondernemers bij een sessie van Claudia Kaldenbach (Succes Inspiratie) te brainstormen over het ondernemen. Hierbij maakte Claudia een opmerking die me nog steeds bezig houdt. "Wat is het eerste wat ik kan doen om mijn situatie te verbeteren?"

Aan deze opmerking moest ik direct weer denken. "Wat is het eerste wat je kunt doen om je situatie te verbeteren?" Ik zou zeggen: "Maak je niet al te druk over dat opvoeden en zorg er vooral voor dat je je goed voelt". Iemand die zich goed voelt is in contact met zichzelf en voelt daardoor heel goed aan wat haar (of zijn) kind nodig heeft. Dit is waar het uiteindelijk allemaal om gaat.

Nb. Het idee van Renske is ook wel leuk "een hologramkindcursus".

Veel liefs,

Denise Boomer

Artikel: Het geheim van een leuk leven

De meeste mensen denken dat het geheim van een leuk leven is, om dingen te doen die je leuk vindt. Maar dat is niet zo. Als je alleen maar dingen zou doen die je leuk vindt, dan heb je een heel saai leven. Je stompt af en je wilt alleen maar meer en meer, waarbij je steeds verder van jezelf af komt te staan. Hierdoor heb je steeds meer en meer nodig om je goed te blijven voelen.

Het geheim van een leuk leven is: Leuk vinden wat je doet!

"Leuk vinden wat je doet" is heel wat anders dan "Doen wat je leuk vindt". Voel je het verschil? Het geheim van een leuk leven is namelijk een keus. Ieder mens heeft dingen te doen die gewoon moeten, die nodig zijn om te doen. En deze dingen kun je wel met tegenzin doen, maar wanneer je de keuze maakt ze met plezier te doen, heb je een veel leuker leven.

Wanneer je kiest voor een leuk leven, voel je je veel beter dan wanneer je kiest voor leven met tegenzin.

Wil je hier meer over weten of wil je hier iets over kwijt. Neem contact met me op of laat een reactie achter op mijn blog.

En als je toch een bezoek brengt aan mijn blog, lees dan ook mijn laatste artikelen:

Omdat liefde ook pijn kan doen; gaat erover dat je soms niet anders kunt dan degene die je het meest lief hebt, onbewust veel pijn kunt doen.

Gehoord worden als er niet naar je geluisterd wordt; om gehoord te worden zal er eerst op je afgestemd moeten zijn.

Oordelen maken meer kapot dan je lief is; over de pijn achter oordelen.

Ik ben op dit moment bezig met een aantal verandering door te voeren. Mijn inzicht dat alles uiteindelijk gaat om "je goed te voelen" heeft ervoor gezorgd dat ik anders ben gaan kijken naar mijn coaching. Daarom deze keer geen overzicht van mijn diensten, maar wat links naar mensen die mij de afgelopen tijd hebben genspireerd.

Charlotte Duzong de Thuismaakster (www.lowbudgetrestyling.nl). Charlotte is op zakelijk gebied mijn zeer inspirerende sparringpartner.

Manoli (www.femalebrand.nl). Zij heeft me genspireerd om te durven ondernemen vanuit mijn vrouwelijk kant.

Daphne (www.dieetcoach.nl) is op persoonlijk gebied mijn sparringpartner. Ook zij inspireert mij enorm.

Claudia Kaldenbach van Succes Inspiratie (www.succesinspiratie.nl). Zij staat steeds weer voor me klaar om me te helpen een succes te maken van mijn onderneming

Yvonne Sparwer (www.homeopathie-bewustwording.nu) die me veel geleerd heeft over de werking van homeopathie en me steeds weer de andere kant laat zien.

Op 8 december doe ik een training waarvoor ik tussen 10.30 en 11.30 mensen moet bellen over een nieuw product waar ik mee bezig ben. Als je nieuwsgierig bent en op dat moment 5 of 10 minuutjes de gelegenheid hebt. Geef me dan je nummer door.

Dan nog even de aandacht voor een aantal prachtige almerse initiatieven die ik van harte ondersteun:

Zomaar, een initiatief waar ik zelf aan meedoe, maar wat nog in voorbereiding is. Hier volgt later meer informatie over. Zomaar doet in ieder geval mee aan 12121212, een initiatief als tegenhanger voor de verharding van de maatschappij. Zie www.12121212.nl

Een initiatief wat een beetje licht brengt voor mensen die in de duisternis zitten www.itsmore.nl/silentscream3.html

-----

Ken je anderen voor wie deze nieuwsbrief interessant zou kunnen zijn? Stuur hem dan door! (Waarvoor mijn dank). Je kunt je abonneren via mijn website http://www.dekersenboom.nl

Wil je deze nieuwsbrieven liever niet meer ontvangen,geef dat dan aan onderaan deze pagina.

  Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier.
Gun je deze informatie aan iemand anders, klik hier. Voor meer informatie, bezoek: www.dekersenboom.nl

Share this newsletter on

Related newsletters

Dekersenboom.nl/

Categories: Others | Miscellaneous
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019