De Kersenboom Nieuwsbrief

7 years ago
  • Html
  • Text

Beste Do,


Hoe zorg jij goed voor jezelf?

Wil je meer weten over

* Een gezond voedingspatroon?

* Een gezond gewicht?

* Meer energie?

Kom dan eens langs voor een Persoonlijke Welzijnsevaluatie.

Leef je eigen wensleven en voel je vrij! Dat is wat ik je vlak na Bevrijdingsdag mee wil geven.

Vrijheid is erg belangrijk voor mij. Helaas zorgde deze behoefte aan vrijheid er lang voor dat ik mezelf gevangen hield en een beetje doelloos ronddobberde. In mijn artikel lees je daar meer over.

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik het een en ander veranderd heb. Om te beginnen is mijn focus veranderd naar gezonde voeding en een gezond leefpatroon. Ik werk daarom alweer een tijdje met de producten van Herbalife. Ik heb daarvoor gekozen omdat ik heb gemerkt dat deze producten levens kunnen veranderen. Als je daar meer over wilt weten, neem dan vooral contact met me op.

Verder ben ik ook alweer een tijdje bezig met Zoomaar. Samen met Charlotte, Evelien en Eveline ondernemen we activiteiten waarmee we het leven van drukke hardwerkende moeders iets makkelijker en iets mooier kunnen maken. We hebben samen een prachtige workshop ontwikkeld om het moeders makkelijker te maken hun wensleven te leven.

Als je ook het gevoel hebt bestemmingloos rond te dobberen of juist het gevoel hebt alleen maar te racen, lees dan vooral verder.

Veel liefs,

Denise

De komende tijd onderneem ik de volgende activiteiten:

Workshop Zoomaar "Creer je eigen wensleven, zodat je kunt doen wat je het liefste doet"

Wanneer: zaterdag 9 juni van 9.00 - 13.00

Waar: in de sfeervolle ruimte van Zinmere, Almere-Buiten

Kosten: 45,-met het grootste deel van de opbrengst sponsoren wij de Viva La Donnadag op 29 mei as die ook in Zinmere plaatsvindt.

Meer informatie vind je hier, of ga naar www.zoomaar.wordpress.com

Tip: deze workshop is speciaal om een rustmomentje te creren voor drukke hardwerkende moeders en is daardoor uitermate geschikt als moederdagkado J

Workshop Ontspannen Ouderschap een workshop die ouders helpt om rustig te blijven tijdens stresssituaties.

Wanneer: zondag 3 juni van 10.00 - 17.00 uur

Waar: in de sfeervolle MexperienceRoom te Almere-haven

Kosten: 95,- per persoon of 165,- per ouderpaar.

Meer informatie over deze workshop vind je in bijgaande flyer.

Als laatste wil ik je nog even attent maken op de mogelijkheid om een thuispresentatie te houden met als onderwerp "Een gezonde leefstijl, makkelijk en voor iedereen te doen". Deze presentaties zijn kosteloos, het enige wat je hoeft te doen is je huis openstellen en wat mensen uitnodigen.

Laat me weten of je hiervoor belangstelling hebt.

Artikel: Sturen naar vrijheid, maar waar is die vrijheid?

Het onderwerp 'vrijheid' spookt inmiddels al een paar weken in mijn hoofd rond en al net zo lang probeer ik dit onderwerp te vangen in een artikel. De vraag die steeds weer door mijn hoofd speelt is "Wat betekent vrijheid nu eigenlijk voor mij? "

Vrijheid is voor mij mijn eigen plek innemen, mijn eigen doel kiezen en mijn eigen manier vinden om mijn doel te bereiken. Of met andere woorden "mogen zijn wie ik ben". Vrijheid is denken in wensen en in dromen. Wanneer mijn gedachten bezig zijn met mijn wensen, dan voel me vrij. Wanneer mijn gedachten bezig zijn met mijn angsten dan voel me opgesloten en beklemd.

Jarenlang heb ik mezelf opgesloten, terwijl ik dacht dat ik vrij was. Maar al die tijd heb ik mezelf geconformeerd aan de wetten van mijn omgeving, terwijl ik dacht dat ik deed waar ik zelf voor koos. Regels geven vrijheid, maar beperken deze net zo goed. Denken geeft ook vrijheid, maar tegelijkertijd ook weer beperking. Een vrije geest vang je nooit, maar deze kan ook weer blijven dwalen. Door alle mogelijkheden die er zijn, had ik constant het gevoel de verkeerde keuzes te maken.

Als je mij de vraag had gesteld "waar wordt je het meest gelukkig van?" dan had ik daar geen antwoord op kunnen geven. Zelfs als je mij de vraag had gesteld "wat doet je het meest verdriet?" ook dan had ik je geen antwoord kunnen geven. Als je me gevraagd had, wat wil je nu eigenlijk echt? Ik had het echt niet geweten .... Op een vraag wist ik wel het antwoord "waar wil je liefst vanaf?" Er waren meerdere dingen waar ik graag vanaf wilde. Ik wilde geen schuldgevoelens meer, ik wilde geen schaamte meer en van al de twijfels .... ik werd er zo moe van ...

Inmiddels heb ik het antwoord op de vraag waar ik het meest gelukkig van wordt, gevonden. Ik word er zo super gelukkig van als ik merk dat iemand zich voor mij openstelt. Dat iemand mij zijn of haar angsten en twijfels durft te vertellen, of juist zijn of haar diepste verlangens. Dat iemand zich echt met mij verbind. Dat is wat mij gelukkig maakt. En ik denk dat ik me op zo'n moment helemaal vrij voel J

Dat doet me dan weer denken aan het "vrouwen aan het stuur" weekend van vorig jaar op het zeiljacht De Octopus. Een bijzondere tweedaagse ervaring voor en door vrouwen, georganiseerd door Alexandra Tromp van Innersailing. In dat weekend heb ik geleerd om samen met anderen een doel te kiezen en met elkaar ervoor te zorgen dat we dat doel ook behaalden. Het eerste doel was de boot veilig de haven van Lelystad uit te varen. Daarna op koers richting Monnikendam. Op zo'n moment kun je je alleen maar bezig houden met je bestemming. Er is in het begin alleen maar open water, met niets anders dan een kompas en het navigatiesysteem die aangeeft hoe we onze bestemming kunnen halen. Totdat een bomenrijtje bevestigde dat we in de buurt zaten, vanaf dat moment was het makkelijk en hoefden we alleen de bomenrij maar in de gaten te houden.

Ieder mens heeft een eigen kompas, wat we "intutie" noemen. Maar ook een eigen navigatiesysteem en dat noemen we "gezond verstand". Voor mij is vrijheid hierop leren en durven vertrouwen en me net zo vrij voelen als een zeiler op een zeilboot.

Ik zou het heel fijn vinden wanneer je op mijn blog een reactie achterlaat over wat "vrijheid" voor jou betekent.

De boerenmarkt in Almere

Als laatste wil ik je mijn nieuwste idee voorstellen. Als je het leuk zou vinden om eens op een zaterdag ochtend -samen met wat anderen - mee te gaan naar de boerenmarkt hier in Almere en daar uitleg krijgen over de streekproducten. Laat het me weten. Als er genoeg mensen zijn die meewillen ga ik een ochtend organiseren.

Voel je jezelf niet goed omdat je niet lekker in je vel zit en je je vooral moe voelt, bel me dan direct, tel: 06 44329059 of stuur een mail naar info@dekersenboom.nl

Ken je anderen voor wie deze nieuwsbrief interessant zou kunnen zijn? Stuur hem dan door! (Waarvoor mijn dank). Je kunt je abonneren via mijn website http://www.dekersenboom.nl

Wil je deze nieuwsbrieven liever niet meer ontvangen,geef dat dan aan onderaan deze pagina.

  Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier.
Gun je deze informatie aan iemand anders, klik hier. Voor meer informatie, bezoek: www.dekersenboom.nl

Share this newsletter on

Related newsletters

Dekersenboom.nl/

Categories: Others | Miscellaneous
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019