Binnenkort: Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht | Een goedemorgen met... Maria Fiselier | Kerstvideo | Prijsvraag | Serious Request
 
Bekijk de online versie
 
 
Kerstmatinee
De Kerstmatinee: Het Concertgebouworkest speelt Mahler 5
Op Eerste kerstdag is het weer tijd voor de traditionele Kerstmatinee. Het Concertgebouworkest speelt in Het Concertgebouw de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler. Het orkest wordt geleid door de Zuid-Koreaanse dirigent Myung-whun Chung. Maria Fiselier presenteert het concert op NPO 2 en Selma van Dijk op NPO Radio 4.
Meer informatie over de tv- en radio-uitzending
 
 
 
IKFU
27 t/m 30 december: Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht
Topvioliste Janine Jansen en haar vrienden zullen eind december weer concerten geven in Utrecht tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2022! Wat maakt dit kamermuziekfestival zo bijzonder? De vriendschap tussen de musici van topniveau, die niets liever doen dan met elkaar muziek maken. AVROTROS en NPO Radio 4 zijn erbij om de magie in audio én beeld te vangen!
Deze concerten zenden we live uit!
 
Een goedemorgen met...
Operazangeres en presentatrice Maria Fiselier
Mezzo Maria Fiselier is the new kid in town van de klassieke muziek op de televisie. Deze zomer presenteerde ze het Prinsengrachtconcert en de Opening Night van het Concertgebouworkest. En Eerste Kerstdag staat ze op het podium bij de Kerstmatinee. Zaterdag 24 december presenteert ze haar favoriete muziek in Een goedemorgen met... op NPO Radio 4.
De operatraditie begon bij Maria's opa...
 
 
 
📅 Klassieke kerst - concertagenda
23 december 🎄 Kerst met De Klassieken vanuit Zwolle
24 december 🎄 NPO Radio 4 Kerstconcert
25 december 🎄 Kerst met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Barbara Kozelj
25 december 🎄 De Kerstmatinee 2022
1 januari 🥂 Nieuwjaarsconcert boordevol Brahms
 
 
 
Nieuw Klassiek
Nieuw Klassiek: wintermuziek van vocaal ensemble Tenebrae
Het nieuwe album In Winter's House is alweer het vierde kerstalbum van vocaal ensemble Tenebrae. Een plaat vol feestelijke muziek, waaronder Benjamin Britten’s iconische Ceremony of Carols. Het album ontleent zijn naam aan een sfeervol stuk van Joanna Marsh, in opdracht van Tenebrae in 2019. Tenebrae ontving tweemaal de BBC Music Magazine Award voor ‘Best Choral Performance’. We geven 5 exemplaren weg!
Doe mee aan de prijsvraag
 
Kerstvideo
Zien: koperblazers spelen kerstmuziek op wonderlijke locatie
AVROTROS maakte voor NPO Radio 4 twee gloednieuwe opnames speciaal voor de kerstdagen. In deze video speelt het Sweelinck Koperkwintet, bestaande uit Sebastiaan Haverkate [trompet], Sander Beens [trompet], Christian Fisalli [hoorn], Arjan Linker [trombone] & Coen van den Bos [tuba] een verzameling van de ultieme kerstmuziek: A Carol Fantasy in een arrangement van John Iveson.
Bekijk de kerstvideo
 
 
 
🎧 Podcasts en kijktips voor de kerstvakantie
🎅 Drie Klassieke Kerst-Mysteries
📻 Hoe bereidt tenor Marcel Reijans zich voor op de opera 'Turandot'?
🎥 Driedelige documentaire 'Vrouwen op de bok'
🎻 André Rieu: Welcome to my World - Kerstmis in Maastricht
🍾 Nieuwjaarsmysterie over de familie Strauss
 
 
 
De Muziekfabriek
De Muziekfabriek in actie voor Serious Request
Zondag 18 december gaat 3FM Serious Request van start! Ook deze editie helpt het team van De Muziekfabriek weer mee om geld op te halen voor Het Vergeten Kind. Op zaterdag 24 december schakelen we tijdens De Muziekfabriek over naar het Glazen Huis om de eindstand bekend te maken. Op zowel NPO Radio 4 als bij 3FM hoor je dan de prachtige noten van 'Jeux d'enfants' van George Bizet. 
Meer info
 
 
       
Nieuwsbrief doorsturen       (Tijdelijk) Afmelden      Privacyverklaring