Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Nog even en dan is het weer Kinderboekenweek. Uiteraard hoort daar een bezoekje aan de Bieb bij. Lees in deze nieuwsbrief wat we voor je in petto hebben.
S
Voorleesfeestjes thuis

We zochten er 100 en vonden MEER DAN 250 huizen waar woensdagmiddag 4 oktober een Voorleesfeestje gehouden wordt. De feesttassen zijn inmiddels opgehaald. We wensen iedereen heel veel plezier!

Benieuwd hoe zo’n feestje in de straat of bij de juf thuis eruit ziet? Je ziet het op de socials van de bieb.

 
 
 

De moeder van Pats woonde alleen in een huisje. Als ze verliefd wordt komt er een man bij, maar dan komt ook tante Kee en daarna Berend Botje in huis! Het huis wordt steeds groter. Waar houdt dit op? Kom naar de voorstelling om te zien hoe dit afloopt.

 

Mijn huis is jouw huis' is het prentenboek van de Kinderboekenweek 2023, gemaakt Yvonne Jagtenberg. De voorstelling van Klein Amsterdam Producties gaat deze dag in première, reken dus op een feestelijke ontvangst.

 

Yvonne Jagtenberg, bekend van de boeken van Balotje, zal ook aanwezig zijn én signeren.

 

woensdag 4  oktober · 15.30 uur

Bibliotheek Neude, Theater

 
Reserveer nu   S
 
 
Speurtocht in de bieb

Tijdens de hele Kinderboekenweek kun je zelf de speurtocht ‘THUIS IN DE BIEB’ doen. Hou je van humor, griezelen of dieren? Zoek in jouw bibliotheek naar de stickers en ontdek de bijbehorende boeken. Gelukt? Dan ontvang je een superstoere plaktattoo!

 

woensdag 4 t/m zondag 15 oktober

alle bibliotheken van Utrecht behalve Waterwin

 
S
 
Theatervoorstelling en Verhaalatelier

HKU theaterstudenten brengen kindervoorstellingen heel Utrecht door. In Bibliotheek Overvecht en Hoograven brengen ze de voorstelling ‘Het open huis’ (4+) op vrijdag 6 en woensdag 11 oktober. En in Bibliotheek Kanaleneiland en Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is dat ‘Gozert’ (8+) op dezelfde data. Zorg dat je erbij bent en reserveer hier je plek alvast.

In het verhaalatelier (3-6 jaar) op zondag 8 oktober luister je naar het verhaal van oermens Harrie die een nieuw hol zoekt. Daarna speel je met papier en stenen en ga je scheuren. Reserveer hier.

 
 
S
 
4+ jaar
 
Reserveer   S
 
6+ jaar
 
Reserveer   S
8+ jaar
 
Reserveer   S
 
10+ jaar
 
Reserveer   S
S
Voorlezen
 

Ook tijdens de Kinderboekenweek wordt er volop voorgelezen in alle bibliotheken van Utrecht. Luister naar ‘Mijn huis is jouw huis’ van Yvonne Jagtenberg en ander verhalen in het thema ‘bij mij thuis’.

 
Bekijk hier alle data   S
S

Kom tijdens de Herfstvakantie naar de bieb voor leuke theatervoorstellingen, workshops en voorproefjes van Museumnacht Kids, Cinekid on tour, films van Hoogt in Bieb Neude en meer! Bekijk het hier

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open