Alles over de Kinderboekenweek. Kom je ook?  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief in je browser.
Voor late beslissers en vooruitplanners, in deze nieuwsbrief vind je tips voor alle leeftijden. Voor komend weekend, en de naderende Kinderboekenweek. Tot snel in de bieb.
shadow
Weekendtips!
9+ jaar | Film: Where the Wild things are (Max en de Maximonsters)
Als Max naar zijn kamer wordt gestuurd omdat hij zich weer eens niet heeft gedragen, besluit hij weg te lopen. Al zeilend ontdekt hij het land van de Maximonsters, een plek waar stout zijn wordt gevierd en waar Max zelfs gekroond wordt tot koning. Koning zijn is alleen veel lastiger dan het lijkt. Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling. 
Zaterdag 19 sept | 15.00 uur | Bibliotheek Neude | meer info en reserveren
8-12 jaar | Samen programmeren in het Lab
Ga samen met vader, oppas, buurvrouw of andere volwassene aan de slag in het Lab om de Micro:bit  te ontdekken en te programmeren. 
Zondag 20 september | 14.30 uur | Bibliotheek Neude | meer info en reserveren
2+ jaar | KLeuR+, voorstelling en workshop door Dadodans
Een danseres in het wit gekleed sluipt, rolt en draait over een papieren vloer. Ze laat sporen van verf achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij. Gemaakt met kwasten, handen, vingers én het hele lichaam.
Na de voorstelling is er een workshop voor kids van 3+. 

Choreograaf Gaia Gonnelli laat je dansen, dat is net tekenen in de lucht!  Aan het einde van de workshop dans je op grote vellen papier en worden je bewegingen zichtbaar.
Zondag 20 september | 11.00 uur | Bibliotheek Neude | meer info en reserveren
0+ jaar | Babyboekenfestival
Het vrolijkste baby- en dreumesfeest van Utrecht is er weer! Verhaaltjes lezen, theater, muziek maken, dansen en bewegen op basis van vijf babyboekjes.
Zondag 20 september | 10.00 uur | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | meer info en reserveren
shadow
Coming soon
Kinderboekenweek
De bieb is natuurlijk de leukste plek om de Kinderboekenweek te vieren. Dit jaar is het thema ‘En toen’. Onze Kinderboekenreis start op 30 september! Heb jij het programmaboekje al? Haal het in de bieb, of bekijk het programma online. Want 70 x voorlezen, een tijdgala, sprookjesparade en vele workshops mag je niet missen 😊.
Tijdens deze Kinderboekenweek ga je terug in de tijd. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in de steentijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken.

Reserveer nu alvast je plaatsen voor:
SprookjesparadeTijdgalaKraak de codeWorkshop Ringen tellen en Tanden metenRakketten en ruimtevaart in het Lab Ontwerp je eigen gildezegelDino’s bestaan nietVIP’s lezen voor
Sprookjesparade, 4- 6 jaar
Er was eens… Lang lang geleden ... In een land hier ver vandaan …
Tijdens de Sprookjesparade begin je met de voorstelling ‘Aladdin’ en daarna ga je op reis door de bieb. Onderweg kom je veel verhalen tegen!

Zondag 4 oktober | Bibliotheek Neude | reserveren
Tijdgala, 7-12 jaar
Kom binnen over de rode loper voor een feestelijke avond met theater en workshops. Bekijk de swingende theatervoorstelling ‘Yah Maashi Mon’ gebaseerd op Dummie de Mummie-boeken van Tosca Menten.
Daarna nemen de reisleiders je mee op 1 van de vier routes, waarbij je onderweg leuke workshops volgt en kinderboekenweekschrijver Arend van Dam ontmoet. Kies jij voor de steentijdroute, de Griekse route, de Middeleeuwse route of de Romeinse route?

Zaterdag 10 oktober | Bibliotheek Neude | lees meer en reserveer
Kraak de code, 8+ jaar
Attentie, attentie. Gek op speuren, dubben, denken, doen en codes kraken? Kom naar de bieb voor dit spannende spel. Trek onderweg je broer, zus, buurman, tante, vriendjes, opa mee, want alle denkkracht is nodig. Tussen meer dan duizend boeken ga je op zoek naar de code om professor Eloi terug te halen naar het nu.
Hij is namelijk in zijn zelfgemaakte tijdmachine blijven steken in het verleden en heeft nu jouw hulp nodig om de code te kraken en weer terug te komen. Het universiteitsmuseum en de bieb bedachten dit spel samen.

Zaterdag 3 oktober | Bibliotheek Neude | reserveren
VIP’s lezen voor, 4+ jaar
Heb jij even geluk! Tijdens de Kinderboekenweek kun je tien dagen lang, zeven dagen per week op verschillende bieblocaties luisteren naar heel veel voorlezers. Bekende Nederlanders en Utrechters, wethouders, de wijkagent, juffen, meesters en kinderen van vele scholen en meer.
Bij speciale gasten vragen we je vooraf te reserveren. Bekijk alle 70 voorlezers hier! Zien we jou bij Stephanie van Eer van Zapp? Of Samiya Hafsaoui?
Toffe workshops, 7-12 jaar
Onderstaande workshops zijn in 7 verschillende bibliotheken tijdens de Kinderboekenweek. Wel even reserveren.
Ontwerp je eigen gildezegel
Luister naar een verhaal over de middeleeuwse stad. Daarna ga je aan de slag en maak je een gildezegel. Wie of wat wil jij beschermen? In samenwerking met het Centraal Museum. Reserveren
Ringen tellen, tanden meten
Hoe oud ben jij? En hoe weet je dat eigenlijk? Waarschijnlijk heb je dat een keer aan je ouders gevraagd en wisten zij het. Maar dieren en planten kunnen niet praten, en dus ook niks vragen. Hoe kom je er dan achter hoe oud zij zijn? Ontdek het samen met het Universiteitsmuseum! Kom je mee ringen tellen en tanden meten?
Tip
Maak jij al plannen voor de herfstvakantie? Bekijk hier de voorstellingen, workshops en het Cinekid programma in de bieb.
shadow
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden