ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-01-2022
Samengevat: de knotsgekke maandagavond op de Africa Cup in 5 momenten

De eerste vier achtste finales van de Africa Cup zijn gespeeld. De volgers van het toernooi kijken tot dusver hun ogen uit. Het ene bizarre moment wordt opgevolgd door de volgende onverwachte wending. Ook de maandagavond bood weer een hoop spektakel.


lees verder
Dit waren de meest opvallende momenten van het voetbalweekend

Het weekend zit er weer op en daarom is het op voetbalgebied wat rustiger geworden. Er vonden dit voetbalweekend flink wat opvallende dingen plaats tijdens de voetbalwedstrijden. Denk maar eens aan de discutabele beslissing van PSV - Ajax en een uitzinnige keeper van Burkina Faso. We hebben de meest memorabele momenten op een rij gezet.

lees verder
Nieuwe ELF Voetbal Special: vijftig odes aan de nummer 11

De nummer 11 op het veld. You love him or you hate him. Hij laat zijn tegenstander lopen en verdedigen zit niet in zijn aard. Nee, voor de nummer 11 voelt een geslaagde passeerbeweging als een overwinning. Ter ere van ons veertigjarige bestaan hebben we een Special gemaakt over de Nummer 11. Eentje waarin alle clubs uit de Eredivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie aan bod komen. Vijftig interviews in totaal! Het extra dikke nummer is nu uit.

lees verder
Haaland dringt top tien ESM Gouden Schoen binnen

Volop wedstrijden afgelopen weekend in Europa. In alle competities zowel groot als klein stond een volledige speeldag op het programma. Maar de topscorers kropen in hun schulp. Slechts wijzigingen in de kantlijn deze week. In de top tien slechts een verandering. Erling Braut Haaland is nieuw.

lees verder
Deze interlands helpen je door de werkweek heen

Het weekend zit er alweer op en dus zijn de meeste voetballiefhebbers weer hard aan het werk. Voor de iedere werknemer is de maandag een zware dag, daarom zorgt ELF Voetbal voor wat licht en zetten wij de mooiste voetbalwedstrijden van deze werkweek op een rij. Dat zijn in dit geval allemaal interlands, omdat het clubvoetbal de komende weken (in de topcompetities) stil ligt. 

lees verder
Dit zijn de opties voor de gratis vertrekkende Noussair Mazraoui

Redelijk verrassend brak Noussair Mazraoui door in het eerste elftal van Ajax. Mazraoui was in de jeugdopleiding nooit het grootste talent, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself. Een miljoenenbedrag zal hij echter niet opleveren. Noussair Mazraoui gaat Ajax transfervrij verlaten. Dit zijn de mogelijkheden.

lees verder
Marc Overmars: "Achteraf dacht ik: wat een grote mond had ik voor een jongen van zeventien"

In zijn jeugdjaren excelleerde hij op het middenveld. Links, rechts of centraal. Het maakte Marc Overmars niet uit. Pas als senior belandde hij op de positie van vleugelaanvaller en bij Ajax definitief op links. Als rechtsbenige linksbuiten zette de nu 48-jarige directeur voetbalzaken van de Amsterdammers een trend in. "Als rechtsbuiten vond ik mezelf een zes. Als linksbuiten een 8,5."

lees verder
Deze Eredivisieclubs krijgen de meeste en minste strafschoppen mee

Welke Eredivisieploegen kregen het vaakst een strafschop van de scheidsrechter? En welke ploegen hadden een stuk minder geluk? Data van CIES Football Observatory geeft alle strafschopstatistieken vanaf het seizoen 2018/2019. Deze Eredivisieclubs, die in alle seizoenen actief waren sinds 2018/2019, kregen de meeste penalty's mee.

lees verder
Interview Kevin van Veen, spits Motherwell FC: "Spelen bij Rangers en Celtic was een droom"

Diverse keren een plekje in het Elftal van de Week, de benoeming tot Speler van de Maand en het Doelpunt van de Maand. De overstap van Kevin van Veen afgelopen zomer naar Motherwell FC is niet bepaald verkeerd uitgepakt. Met de Schotse club ligt de dertigjarige Brabander op koers voor een Europa League-ticket. "Ik had altijd de droom om ooit in de stadions van Rangers en Celtic te voetballen."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Brentford FC19-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Chelsea FC19-02-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
West Ham United - Newcastle United19-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Liverpool FC - Norwich City19-02-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Tottenham Hotspur19-02-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen