Nieuwe podcast: smient klinkt als een badeendje | Staartblauwtje is nieuwe dagvlinder voor NL | Veterstrikles: voorkom zere wandelvoeten
Zere voeten?

Zere voeten?

Last van je voeten tijdens het wandelen? Strik dan je veters eens anders...
Roots
Nieuwe podcast
SMIENT KLINKT ALS EEN BADEENDJE

Het geluid van de smient – een beetje melancholisch én een beetje vrolijk – staat centraal in onze nieuwe podcast Notenkrakers. Vogelredacteur Paul Böhre vergelijkt de roep van de smient zelfs met het geluid van een badeendje. Oordeel zelf.
Foto: iStock

Roots
Elanden in Nederland
KEERT DE KONING TERUG?

Begin deze eeuw meenden sceptici nog dat Nederland te klein is voor ‘grote’ dieren. Daar dachten de dieren zelf anders over: in diverse provincies broeden zeearenden, er lopen wolven op de Veluwe en de eerste goudjakhalzen zijn opgedoken. En vanuit Duitsland rukt nu de eland op.
Foto: iStock

Roots
Vlindernieuws
VAN ZWERVER NAAR VASTE BEWONER

Het staartblauwtje was na 1933 niet meer in Nederland gezien. Sinds 2011 werd het vlindertje jaarlijks wel ergens gezien, en inmiddels plant hij zich hier ook voort. Dus is het nu officieel: het staartblauwtje is hier géén dwaalgast meer, maar een heuse standvlinder. En wat voor één…
Foto: Constant van Bommel

Roots
Nieuw Roots-boek
VOGELS IN ONZE TUIN

Vogels in onze tuin is een prachtig geïllustreerd boek (t.w.v. € 25, 192 pagina's, hardcover) met aquarellen van illustrator en kunstenaar Erik van Ommen, aangevuld met verhalen en weetjes geschreven door Roots-redacteur Paul Böhre.

Een boek over acrobatische duiven, slimme gaaien, parmantige roodborstjes en behendige zwaluwen. Met antwoorden op vragen als: welke vogel zie je wanneer, waar nestelt hij graag en hoe herken je zijn roep? De 27 meest voorkomende soorten komen uitgebreid aan bod en ook de minder gangbare tuingasten krijgen een plek in dit prachtige boek. Met gouden tuinvogeltips.

Roots
Natuurfotografie
13 NATUURFOTO'S VOL POWER

De kracht van de natuur kun je het hele jaar door ervaren. Overal om je heen zie je de meest spectaculaire manieren waarop de natuur zich staande weet te houden. Roots selecteerde een aantal foto’s van lezers met het thema kracht.
Foto: Noortje Russel

Roots
Wat een vraag!
VERLIEZEN NAALDBOMEN HUN NAALDEN IN DE HERFST?

Gekleurde bladeren die van de bomen vallen, voor veel mensen is dat hét teken dat de herfst is begonnen. Loofbomen schudden in het najaar massaal het blad van zich af, maar zijn er ook naaldbomen die hun ‘bladeren’ verliezen?
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden