ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-10-2020
De kortste weg naar Europa: Clubs willen niet spelen vanwege Ard en Keessie

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 5: De schaatsfinale in het bekerseizoen 1965/66.


Lees verder
Samenvatting Italië - Nederland

Het Nederlands elftal speelde woensdagavond met 1-1 gelijk tegen Italië. In Bergamo bracht Lorenzo Pellegrini de gastheren op voorsprong. Donny van de Beek zorgde met zijn eerste goal in het shirt van Oranje voor de gelijkmaker.

Lees verder
ELF Voetbal nr 10 met Nathan Aké, Maxwell, Bozenik, De Roon, Boskamp, Van der Water en meer

De Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal is nog steeds verkrijgbaar, maar vanaf nu ligt ook ELF Voetbal nummer 10 in de winkelschappen. En is online te bestellen. De nieuwe reguliere editie bevat interviews met Róbert Bozenik, Maxwell, Marten de Roon en Jan Boskamp, we speelden De Slimste Mens met Kik Pierie, gingen met Silvester van der Water terug naar zijn roots, jeugdtrainers over hun pupil Nathan Aké en nog veel meer!

Lees verder
San Marino heeft weer iets te vieren

Ze verliezen alles met dubbele cijfers en vieren een doelpunt alsof ze het EK hebben gewonnen. Gisteravond was er meer reden tot juichen. De dwergstaat hield een punt over aan het duel met Liechtenstein in de Nations League.

Lees verder
Dikke PANNA! Herfst Doeboek is uit: vol interviews, quizzen en spellen!

Regen vervelend? Echt niet! Niet voor een voetballer! Kom maar op met die kletsnatte velden! Kun je straks voldaan binnen in de warmte het PANNA! Herfstdoeboek, het broertje van ELF Voetbal, lezen! Hij is uit en staat boordevol interviews, quizzen en spelletjes over je favoriete spelers. Voor je het weet is er weer een regenachtige herfstdag voorbij!

Lees verder
Waar zijn ze nu? Het Jong Oranje dat in 2013 voor het laatst op een EK speelde

Jong Oranje is hard op weg naar het EK. De ploeg van Erwin van de Looi verloor nog geen enkel duel in de kwalificatie en heeft inmiddels tien keer op rij gewonnen, wat een record betekent. Bij de afgelopen drie edities van het EK ontbraken de Nederlanders. De laatste deelname dateert uit 2013, toen de halve finales werden gehaald waarin Italië te sterk bleek. Hoe is het nu met de Oranje-talenten van zeven jaar geleden.

Lees verder
Ajax-ster Antony schenkt vijftig paar voetbalschoenen

Een prachtig initiatief van Antony op Kinderdag in Brazilië. De Braziliaanse aanvaller van Ajax schonk liefst vijftig paar voetbalschoenen aan het sociale project van Vila Carioca, in Heliópolis, in de zuidelijke zone van São Paulo.

Lees verder