ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-09-2022
De laatste keer dat Ajax op bezoek ging bij Liverpool

Dinsdagavond is het weer tijd voor een heerlijke Champions League-avond. Er staan heerlijke affiches op het programma, maar voor de Nederlandse voetballiefhebbers springt Liverpool - Ajax er natuurlijk uit. Twee jaar geleden stonden de twee clubs ook tegenover elkaar in het miljoenenbal. Wie stonden er toen in het veld? 


lees verder
De balans: Ajax tegen Engelse tegenstanders

Ajax treedt vanavond voor de tweede keer aan in de groepsfase van de Champions League. Na de winst in de Johan Cruijff ArenA vorige week tegen Rangers FC, is nu Engelse grootmacht Liverpool aan de beurt. Een duel dat volgens de statistieken niet in het voordeel van de Amsterdammers spreekt.

lees verder
Hij is er: de Champions League Special van PANNA!

De mooiste trucs. De beste passes. De grootste talenten, stadions en spanning. De Champions League is het neusje van de zalm. De crème de la crème. De Champions League is de beste reden om je ouders te vragen of je langer mag opblijven. Om alvast in de stemming te komen is er nu de extra dikke Champions League Special van PANNA! Volgepropt met alle informatie die je nodig hebt om genieten van de Champions League naar een nóg hoger niveau te tillen.

lees verder
Voorbeschouwing Liverpool - Ajax

Voor Ajax bestaat er geen beter moment om Liverpool te treffen dan komende dinsdag. Het team van Jürgen Klopp staat na zes wedstrijden in de Premier League pas op negen punten én de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League ging met 4-1 verloren van Napoli. Ook kwam Liverpool dit weekend niet in actie, door het overlijden van Queen Elizabeth. Maar tóch wordt Liverpool gezien als de favoriet voor het duel met Ajax.

lees verder
Deze prachtige Europese wedstrijden helpen je de werkweek door

Na een heerlijk weekend zitten de meeste voetballiefhebbers alweer vol in de werkweek, maar het voetbal zal de komende dagen genoeg afleiding bieden. Er worden namelijk weer mooie wedstrijden gespeeld in de Champions League, Europa League en de Conference League. Wedstrijden ook die erg belangrijk zijn van Ajax, Feyenoord en AZ.

lees verder
Velázquez naar Sittard: Zo verging het de trainers zonder enige affiniteit met Nederland in de Eredivisie

Julio Velázquez is begonnen aan zijn missie in Fortuna Sittard. De Spaanse oefenmeester moet rust brengen in de Limburgse chaos. Zoals zoveel keuzes in Sittard dit seizoen is het aanstellen van Velázquez opvallend. De trainer heeft geen enkele connectie met Nederland en coachte tot dusver alleen in Italië en Spanje. Het gebeurt niet vaak dat zo'n trainer in de Eredivisie belandt. Zo verging het zijn voorgangers.

lees verder
Interview Ajax-middenvelder Kenneth Taylor: "Ik werd elke dag eruit gestuurd. Serieus, elke dag"

De route naar de top telt meer valkuilen dan de gemiddelde Belgische snelweg. Gelukkig kon Kenneth Taylor op weg naar een basisplaats bij Ajax rekenen op hulp bij het navigeren. De middenvelder spreekt zijn dank uit aan de personen die hem onderweg hielpen. "Mijn ouders verdienen een standbeeld."

lees verder
Deze uitblinkers van de seizoenstart in de Eerste Divisie moet je in de gaten houden

Elk seizoen staan er weer nieuwe namen op in de Keuken Kampioen Divisie. Vlak voor de zevende speelronde maakt ELF Voetbal de balans op. Welke doorbrekende talenten moet je dit seizoen echt in de gaten gaan houden?

lees verder
Interview Jens Toornstra: "Ik wilde altijd Dennis Bergkamp zijn"

Zonder idolen geen jongensdromen. Dat geldt ook voor Jens Toornstra. Al vond de 33-jarige middenvelder het niet makkelijk om zijn inspiratiebronnen op te sommen. Maar de zomeraanwinst van FC Utrecht kwam toch tot een interessant rijtje namen. "Als ik met leeftijdsgenoten ging voetballen, wilde ik Dennis Bergkamp zijn."

lees verder