ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-12-2022
De laatste keer dat Argentinië in een WK-finale stond

Na bijna precies een maand voetballen zit het WK in Qatar er zondag alweer op met de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk als prachtige afsluiter. Beide ploegen stonden de afgelopen edities al eens in de finale. De laatste keer van Argentinië was in 2014. Wie stonden er toen in het veld? 


lees verder
Hoe Nederland een haat-liefdeverhouding met troostfinales heeft

De hele voetbalwereld kijkt uit naar de WK-finale van zondag, maar er moet niet vergeten worden dat vandaag eerst nog de troostfinale tussen Kroatië en Marokko wordt gespeeld. Het Nederlands elftal speelde in het verleden ook tweemaal het duel om de derde plaats. Het leverde twee totaal verschillende wedstrijden op. 

lees verder
Win het boek FC de Rebellen, vol hilarische kleedkamerverhalen en meer

Het boek wordt omschreven als een van de leukste, grappigste en brutaalste op voetbalgebied. Het boek over FC de Rebellen, het legendarische en beruchte voetbalteam vol spelers met een zogenaamd randje. Het boek is te winnen via onze website. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder
Messi vs. Mbappé (vs. Giroud en Alvarez): wie wordt de topscorer van het WK?

De ultieme strijd om de titel van topscorer van het WK 2022 in Qatar is losgebarsten. De twee grootste kanshebbers staan ook nog eens in de finale, dus alles ligt nog open! Het wordt een strijd tussen Kylian Mbappé en Lionel Messi, mét een getergde Olivier Giroud én Julian Alvarez op de loer. Met de grote vraag: wie pakt de titel van topscorer op het WK 2022 in Qatar? Wordt het er een van Argentinië, of van Frankrijk?

lees verder
PANNA! 71 met het PANNA! Prijzengala, hoe word je gescout door Ajax, voetbalstad Londen en onze nieuwe mascotte Sicky!

Ja! Eindelijk. PANNA! heeft zijn eigen mascotte. En wat voor één. Vanaf nu is Sicky the Goat overal te zien. In de nieuwe editie van PANNA!, nummer 71, stelt hij zich voor. Daarnaast reiken we de jaarlijkse PANNA! Awards uit, gingen we bij Ajax op bezoek om te vragen hoe je daar als jeugdspeler terechtkomt, maakten we een overzicht van alle merken van Cristiano Ronaldo en maakten we een overzicht van alle voetbalclubs in Londen.

lees verder
Dit zijn de eerdere uitslagen tussen Argentinië en Frankrijk

De twee finalisten van het WK 2022 in Qatar zijn bekend! Argentinië - dat in de kwartfinale van Nederland won na penalty's - neemt het op tegen Frankrijk. Die twee landen ontmoeten elkaar eigenlijk helemaal niet zoveel. De finale van het WK 2022 wordt de dertiende ontmoeting tussen twee grootmachten, die allebei al tweemaal het wereldkampioenschap wonnen. Dit zijn de eerdere uitslagen tussen Argentinië en Frankrijk.

lees verder
Interview Sparta-aanvoerder Adil Auassar: "Ik laat negatieve reacties mijn leven niet bepalen"

Adil Auassar draagt ook dit seizoen de aanvoerdersband van Sparta Rotterdam. De 36-jarige middenvelder is al druk bezig met zijn carrière na het voetbal en heeft al twee van zijn vier trainersdiploma's behaald. Tevens rondde hij de KNVB-opleiding af waarin communicatie, leidinggeven en training geven centraal stonden. "Ik wil écht heel graag trainer worden."

lees verder
Wanneer, hoe laat en op welke zender kijk je de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk?

Het is zover: de ontknoping van het WK 2022 in Qatar. Helaas zat het toernooi er na de kwartfinale op voor Nederland, maar dat betekent niet dat de andere landen niet verder spelen. Na de halve finales van dinsdag en woensdag zijn nu ook de finalisten bekend: Argentinië en Frankrijk staan in de finale van het WK 2022. En hier check je wanneer, hoe laat en op welke zender je die wedstrijd kan zien.

lees verder
Interview Norbert Alblas: "Het stoute idee ontstond om een polsbrace te ontwikkelen"

Op de eerste plaats is hij voetballer. Beter gezegd keeper, van Excelsior Rotterdam. Norbert Alblas bekleedt daarnaast de functie van assistent-trainer bij Amstelveen Heemraad, is druk met de ontwikkeling van een polsbrace voor keepers en mede-eigenaar van een onderneming in gezonde bakpakketten. En de 27-jarige Amsterdammer is het baasje van Balou, een enthousiaste labradoodle. "Het klinkt druk, maar dankzij een goede planning voelt dat niet zo."

lees verder
Wie is de Marrokkaanse succescoach Walid Regragui nou eigenlijk?

Drie maanden voor het WK werd hij opeens aangesteld als bondscoach. Daarmee was hij de kortst zittende bondscoach die arriveerde in Qatar. Toch had Walid Regragui blijkbaar niet veel tijd nodig om zijn speelstijl bij zijn elftal te implementeren. De geboren Fransman laat Marokko georganiseerd spelen en haalde de halve finale. Wie is deze relatief onbekende trainer nou eigenlijk?

lees verder
ELF Voetbal nummer 12: eerbetoon aan Louis van Gaal, Ajax-talenten Youri en Youri, pa en ma Gravenberch, Piet de Visser en meer!

Het WK in Qatar is zijn laatste kunststukje. Dan zwaait Louis van Gaal definitief af als trainer en gaat hij genieten van zijn pensioen. In ELF Voetbal nummer 12 een bijzonder en uitgebreid eerbetoon aan de Hollandse Meester. Daarnaast onder meer interviews met Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer, meesterscout Piet de Visser, SLM-overlevende Radjin de Haan en de ouders van Ryan Gravenberch.

lees verder