Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland
View this email in your browser

Nieuwsbrief Hoogheemraadschap van Delfland - 23 december 2020

Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland. Deze verschijnt elke twee weken na de vergadering van het college.

Foto: Delfland, mei 2019

Dijkgraaf en Hoogheemraden wensen u fijne feestdagen


Deze laatste nieuwsbrief van het jaar 2020 gebruiken wij graag om terug te kijken op een bijzonder jaar. Een jaar waarin we hebben geleerd dat afstand houden van elkaar niet betekent dat we niet in contact kunnen blijven. Ook hebben we gezien dat ondanks de maatregelen en beperkingen de meeste van onze werkzaamheden goed konden doorgaan.
 
We blikken terug op een jaar waarin wij mooie stappen hebben gezet voor de toekomst van onze zuiveringen, de waterkwaliteit, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Onze taken voor de waterveiligheid zijn wij blijven uitvoeren en we hebben gezien dat de verenigde vergadering en commissievergaderingen ook online kunnen worden gehouden. Het waren plezierige en constructieve overleggen.
 
We zijn trots op wat afgelopen jaar is bereikt en we zijn ons ervan bewust dat dat veel heeft gevergd. Van de medewerkers die vanuit huis moesten werken én de medewerkers die in het veld werkzaam zijn, van onze bestuursleden die hun kaderstellende en toezichthoudende rol op afstand moesten uitvoeren, van onze samenwerkingspartners, onze toeleveranciers en aannemers. Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de inzet.
 
Het ziet ernaar uit dat wij ook in 2021 nog even moeten volhouden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dat samen kunnen opbrengen.
 
We wensen u allen fijne feestdagen en een goed en gezond 2021.
 
Piet-Hein Daverveldt, Peter Ouwendijk, Marcel Belt, Manita Koop, Ruud Egas, Pieter Janssen
Uit D&H
Overeenkomst optimalisatie zoetwatervoorziening uit Brielse Meer

Het college heeft ingestemd met een samenwerkingsovereenkomst (SOK) met Waterschap Hollandse Delta en Havenbedrijf Rotterdam om de zoetwatervoorziening vanuit het Brielse Meer toekomstbestendig te maken.

De langere periodes van droogte van de afgelopen jaren laten zien dat voldoende zoet water van goede kwaliteit geen vanzelfsprekendheid meer is. Delfland heeft al in de jaren tachtig van de vorige eeuw een leiding aangelegd waardoor wij water ons gebied in kunnen pompen vanuit het Brielse Meer. Daarmee kunnen wij tot nu toe de peilen in de sloten, vaarten en kanalen in ons gebied gedurende droge periodes goed op niveau houden. Dat is heel belangrijk voor de leefbaarheid van ons gebied.

Wij werken er hard aan om ook in de toekomst te kunnen blijven beschikken over voldoende zoet water. Dat doen wij op verschillende manieren. Een daarvan is het optimaliseren van de watervoorziening vanuit het Brielse Meer. Door een slimmere sturing, automatisering van kunstwerken, aanvullende monitoring en een extra inlaatvoorziening bij Spijkenisse wordt de buffercapaciteit en robuustheid van het Brielse Meer vergroot. Voor de optimalisatie is subsidie verkregen uit het Deltafonds voor Zoetwater.
Copyright © 2020 Hoogheemraadschap van Delfland, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven op de website www.hhdelfland.nl.

Afmelden nieuwsbrief    Gegevens wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter Twitter
Facebook Facebook
YouTube YouTube
Website Website
Instagram Instagram