ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-12-2020
De laatste tien Ballon d'Or-winnaars voor het tijdperk Ronaldo en Messi

We kunnen het ons bijna niet meer voor de geest halen, maar er was een tijd dat naast Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook andere spelers de Gouden Bal wonnen. Dit jaar wordt de prestigieuze prijs niet uitgereikt vanwege de Coronapandemie. Maar anders had Robert Lewandowski waarschijnlijk gewonnen.


Lees verder
Ricardo Kishna: “Mijn dochter van vier jaar heeft me nog nooit zien voetballen"

Het lange wachten was eindelijk voorbij. Geen sportschool meer, geen eenzame rondjes rond het veld meer, geen krachtoefeningen doen, terwijl je ploeggenoten lekker op het veld bezig zijn. Het duurde om precies te zijn 3 jaar, 73 dagen, 4 uur en 26 minuten, nadat Kishna op 17 september 2017 in de thuiswedstijd van ADO Den Haag tegen Ajax zijn voorste knieband afscheurde. Het gebeurde voor de tribune met de fanatieke aanhang. In tranen werd Kishna op de brancard het veld afgedragen. Op zaterdag 28 november maakte hij om 20:28 uur zijn rentree. Ditmaal zonder tranen. Die kwamen om 21:50 wel, na het laatste fluitsignaal.

Lees verder
PANNA! 53 is uit: Super Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee, Lieke Martens, FIFA 21 en veel meer!

Hoppa, daar is ie: PANNA! 53. De nieuwste editie is weer uit. Opnieuw met vele leuke interviews. Denk aan de grootste Nederlandse talenten, de voormalig beste voetbalster van de wereld, de Kings van FIFA 21 en de snelste speler van de Eredivisie. Ook aandacht voor de tien mooiste doelpunten van 2020 en nog veel meer!! Het ideale cadeau voor in de schoen.

Lees verder
Samenvatting: Istanbul Basaksehir - RB Leipzig

In poule G van de Champions League is het nog razend spannend. Manchester United, Paris Saint-Germain en RB Leipzig staan alle drie op negen punten. Waardoor het volgende week de grote vraag is welke twee ploegen er doorgaan naar de laatste zestien. Met name het duel tussen Istanbul Basaksehir en RB Leipzig leverde het nodige spektakel op. Hieronder de samenvatting van dit duel.

Lees verder
Number 1 Voetbalreizen introduceert bordspel Voetbalbrein

Wie coachte Manchester United in het seizoen 2012/13? Wat weet je van de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool FC in 2017/18? En hoeveel Braziliaanse spelers van de afgelopen tien jaar bij Chelsea kun jij opnoemen?

Lees verder
Leidsman tekent tweejarig contract bij TOP Oss

Kyvon Leidsman heeft een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss. De 22-jarige spits kwam afgelopen zomer over van Almere City en is er in vier maanden in geslaagd een verbintenis af te dwingen.

Lees verder
Hoe Ronald Koeman en zijn musketiers oude tijden deden herleven bij Ajax

Ajax streed dinsdagavond in Liverpool om overwintering in de Champions League. In het seizoen 2002/03 wisten de Amsterdammers knap door te dringen tot de volgende ronde in het Europese bekertoernooi. Dat was destijds nog een tweede groepfase. In onze Zeroes-special over de jaren 2000-2010 blikten we uitgebreid terug op het Champions League-avontuur van het Ajax van Ronald Koeman. Over dramatiek in San Siro, een ontketende Zlatan, captain Chivu, lachen om Galásek en een kasteel nabij Valencia.

Lees verder
Interview Jarchinio Antonia: “Het WK 2022 is het grote doel”

Ruim een jaar lang maakte SC Cambuur-speler Jarchinio Antonia (29) geen deel uit van de nationale selectie van Curaçao. Blessures en het coronavirus hielden hem uit de ploeg die hij zo’n warm hart toedraagt. Tot midden november, want Antonia en zijn ploeggenoten hebben samen met bondscoach Guus Hiddink de jacht ingezet op hun grote doel: het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

Lees verder
De nieuwe Football Manager 2021 maakt het managen van een voetbalclub nóg realistischer

Het is de tijd van het jaar waar gamende voetbalfans rijkhalzend naar uit kijken; vorige week is namelijk de nieuwe versie van de game Football Manager uitgekomen. Voor dit jaar betreft dit Football Manager 2021, alweer de zeventiende editie uit de succesvolle reeks van ontwikkelaar Sports Interactive.

Lees verder