Bekijk en bestel: Zilveren Dukaat - Kasteel Duivenvoorde
Beste meneer / mevrouw Do
De laatste Zilveren Dukaat van 2021 is vanaf vandaag te koop! Na Kasteel Westhove is het de beurt aan Kasteel Duivenvoorde in de serie ‘Nederlandse kastelen’. Vandaag zal Antoinette van Dorssen, directeur van Kasteel Duivenvoorde, de nieuwe Zilveren Dukaat officieel onthullen. De Zilveren Dukaat wordt geslagen in opdracht van het ministerie van Financiën.

Kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten is ooit gebouwd als verdedigingstoren in de 13e eeuw. Over de jaren heen is de verdedigingsfunctie van het kasteel vrijwel verdwenen en heeft het gebouw op de eerste plaats een woonfunctie - met name als zomerverblijf - gekregen. In 1960 bracht de laatste eigenares, Ludolphine Henriette barones Schimmelpenninck van der Oye, Duivenvoorde onder in een Stichting. Sinds 1963 is het kasteel met omringend wandelpark opengesteld voor het publiek.

De Zilveren Dukaat
Op de voorzijde van de Zilveren Dukaat ‘Kasteel Duivenvoorde’ staat ridder Godard van Reede voor het elegante Zuid-Hollandse kasteel. Op het schild voor zijn linkerbeen is het wapen van de provincie afgebeeld. Het opschrift van de uitgifte luidt: ‘MO.NO.ARG.REG.BELGII.HOL MER’: Nieuwe Zilveren munt van het Koninkrijk der Nederlanden, Zuid-Holland. De keerzijde van de uitgifte toont het Rijkswapen met de Koninklijke Kroon tussen de cijfers van het jaartal en het opschrift ‘CONCORDIA RES PARVAE CRESCUNT’. Ook vindt u op de keerzijde het munthuis- en het waarnemend muntmeesterteken met *.

De Zilveren Dukaat is geslagen in onze allerhoogste kwaliteit Proof en wordt geleverd in een luxe verzamelverpakking. Bovendien bevat de verpakking een Certificaat van Echtheid waarop u meer kunt lezen over de geschiedenis van Kasteel Duivenvoorde.
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Zilveren Dukaat - Kasteel Duivenvoorde
Bekijk en bestel: Zilveren Dukaat - Kasteel Hoensbroek
Bekijk en bestel: Zilveren Dukaat - Kasteel Muiderslot
Bekijk en bestel: Zilveren Dukaat - Kasteel Loevestein
Bekijk en bestel: Zilveren Dukaat - Kasteel Westhove
Privacy  •  Voorwaarden