Hij leerde haar tedere aandacht
Online versie
KRO - NCRV
Word lid   
Column Annemiek Schrijver
Van achteloosheid naar aandacht
Van doffe achteloosheid naar tedere aandacht: de oom van Annemiek was hierin haar leermeester. ‘Op een regenrijke dag stond ik met mijn oom op een kruispunt te wachten. Op z’n gemak haalde hij een flesje shampoo uit z’n zak en begon zijn haar te wassen.’
Lees verder   
The Passion
The Passion gaat door
Op donderdag 9 mei gaat The Passion Hemelvaart door waar de paasvertelling in The Passion eindigt. The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten.
Lees hier meer   
Petrus in het land
Op naar Taizé!
Waarom gaan er jaarlijks zo'n 100.000 jongeren naar de Franse kloostergemeenschap van Taizé? Om dat te ontdekken, volgen we Nederlandse jongeren die Taizé bezoeken en ontmoeten we de broeders.
Lees meer   
Zin in morgen
Een zinvol bestaan
Met zijn 97 jaar is Rob misschien wel één van de oudste vrijwilligers van ons land. Maar aan stoppen met zijn vrijwilligerswerk denkt hij nog lang niet. ‘Zolang mijn hersenen nog een beetje functioneren, hoop ik dit te kunnen doen.’
Lees hier   
Ik doe vrijwilligerswerk
Ja
 
Nee
Uitslag vorige stelling

Ja
‘Ik reis met man en hond door Europa, het leven waar ik altijd van droomde.’
 

Nee
‘Als het mogelijk zou zijn gelijk, maar het geld moet er dan wel voor zijn. Helaas... Het zou heel erg leuk zijn maar voor mij niet van toepassing.’

De verwondering podcast
Gezonde zingeving
In De verwondering podcast spreekt Annemiek Schrijver met Machteld Huber, grondlegger van de positieve gezondheid. Na een onvergetelijke ervaring als geneeskunde student en haar eigen ziek-zijn, maakte Huber het integreren van zingeving in de gezondheidszorg tot haar levenswerk.
Beluister hier   
Heilige van de week
Hemelvaart
Het feest van Hemelvaart dateert uit de 4de eeuw. De Kerk viert dat Christus is opgenomen in de goddelijke werkelijkheid, die Hemel wordt genoemd.
Lees meer   
Kloostercast
Moed
Durf je te laten zien wat je gelooft? Michaël Dominique waagt de stap en draagt zijn kloosterkleding ook in de openbare ruimte. Dat levert soms onverwachte en bijzondere gesprekken op. Hij woont in een klooster in hartje Rotterdam.
Luisteren   
Meer van KRO-NCRV
Keuringsdienst van waarde
Waarom is tomatenpuree zoveel goedkoper dan verse tomaten?
Tomatenpuree: menig gerecht knapt er flink van op. Maar hoe kan het dat zo’n klein potje maar 40 cent kost? 
Lees het hier   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
 
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebook Instagram
Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven staat voor de Levensbeschouwing-nieuwsbrief van KRO-NCRV