Beste lezer,

Ben jij klaar voor de meivakantie? Wij wel! In deze nieuwsbrief verklappen we al een paar dingen die je in de bibliotheek kunt doen. Wil je álles weten? Kijk dan snel in de agenda.

Groetjes,
de Bibliotheek Eindhoven.

-

Kindertheater: Behoorlijk boos, zondag 24 april, 14:00 uur, De Witte Dame

Deze vrolijke voorstelling gaat over... boos zijn, gebaseerd op het boek van Toon Tellegen ‘Is er dan niemand boos?’. Zal het Spitsmuis lukken om Eekhoorn boos te krijgen? Of maakt Spitsmuis vooral zichzelf bozer en bozer? Na de voorstelling ga je samen met de acteurs nog iets maken. Kom jij ook? Voor kinderen vanaf 6 jaar. 
leesmeer.png
-

Verhalen van Annie, maandag 2 mei, 15:00 uur, De Witte Dame 

photo5.pngStraatzanger Piet en Kareltje Kat zijn beste vrienden en maken al jarenlang muziek samen. Tot ze elkaar uit het oog verliezen en Piet zonder Karel muziek gaat maken. Waar is de kat gebleven? Heb je zelf een knuffelpoes of -kat hebt? Neem deze dan mee naar de voorstelling! Voor kinderen van 4 - 8 jaar.
leesmeer.png
-

Mad Science: Smartmax workshop, zaterdag 7 mei, 13:00 uur, De Witte Dame

photo5.pngVoel de kracht van magenten! Met de Smartmax mega magneten kun je naar hartenlust bouwen en allerlei vormen maken. Ondertussen leer je van de Mad Science-professor over natuurkunde en ruimtelijke ordening. Voel jij de aantrekkingskracht al? Bouwen maar! Voor kinderen van 4 - 7 jaar. 
leesmeer.png
-

GroenKids, 20 april, 3 en 4 mei, diverse locaties

photo5.pngTijdens Groenkids-workshops kun je samen van alles beleven in de natuur. Je gaat veel doen, voelen en ontdekken. Kom een insectenhotel malen in Philips Fruittuin. Tijdens de meivakantie kun je Kruidenchocolade maken in Het Voedselbos of meedoen aan de workshop Bloemenkrans maken bij de Bibliotheek Waalre. Voor kinderen van 6 - 9 jaar.
leesmeer.png
-

Fotostrip maken, dinsdag 26 april, 12.30 uur, De Witte Dame

photo5.pngDeze workshop gaat niet alleen over het maken van foto’s, maar ook over het maken van een verhaal. Je bedenkt je eigen verhaal en maakt foto’s die hier goed bij passen. De foto’s voegen we daarna op onze iPads samen met tekst, zodat het een echte fotostrip wordt. Wordt het een grappige fotostrip of misschien wel een spannende? Alles kan, alles mag! Voor kinderen van 6 - 12 jaar.
leesmeer.png
-

Reserveer alvast: Build Your Own Robot, zaterdag 4 juni, 14:00 uur, De Witte Dame

photo5.pngBouw tijdens deze BYOR-workshop je zelfbedachte creatie! Je gaat aan de slag met het bouwen van een robot van karton. En die gaan we upgraden! Dat doen we met verschillende sensors, lampjes, motortjes en nog veel meer. Zodat jij aan het einde van het uur een werkende creatie hebt. Voor kinderen van 9 - 12 jaar.
leesmeer.png
-

Internationale jeugdcollectie in De Witte Dame

photo5.pngVolgende maand hebben we hoog bezoek op de jeugdafdeling. Burgemeester Jorritsma opent officieel onze internationale jeugdcollectie. Samen met The Reading Pier hadden we al Engelstalige boeken toegevoegd. Inmiddels zijn er nog veel meer talen bij, met dank aan Heritage Language Education Netwerk: Italiaans, Oekraïens, Japans, Perzisch, Chinees, Roemeens, Bulgaars, Frans. En meer talen zullen nog volgen!
-
-