Ontdek de natuur met Roots - 13 december
Roots

Eropuit in de natuur

DE 10 LEUKSTE NATUURCENTRA

De winter is een mooi seizoen om bij een bezoekerscentrum langs te gaan. Maar welke bieden de meeste buitenbeleving? In het extra dikke winternummer van december en januari zet Roots de 10 meest verrassende op een rij. Deze 3 hebben de top 10 gehaald.
Foto: Niels Kooyman

Roots

Natuurkennis

BUIZERD IS KLEURGOOCHELAAR

Van wit tot donkerbruin, door hun verschillend gekleurde verenpakken maken buizerds het de beginnende vogelaar knap lastig. Waarom verschillen deze roofvogels soms zo van kleur?
Foto: Peter Pfeifer

Roots

Televisie

DOLLE AARDE

In het VPRO-programma Tegenlicht trekt voormalig milieu-activist en schrijver Paul Kingsnorth zich samen met zijn gezin terug op het Ierse platteland om zelfvoorzienend te leven. Ook heeft hij het Dark Mountain Project opgericht; een onderzoek waarin schrijvers op zoek gaan naar een andere visie op het einde van de wereld. Tegenlicht / De aarde draait door, zondag 16 december, 21.05 uur, NPO2.

Roots

Nu te zien

WINTERVLINDERS

Bij vlinders denk je direct aan de zomer. Toch bestaan er ook wintervlinders, die gedijen bij vrieskou. De kleine wintervlinder vliegt vooral van half november tot half december. Dus als je hem wilt zien is nu het moment.

Roots-promotie

VAKANTIEBEURS

Kom jij tussen 10 en 13 januari 2019 naar de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht? Je vindt er alles voor jouw volgende vakantie! Of je nu van verre reizen houdt of van een actieve wandelvakantie in Italië of Oostenrijk: de Vakantiebeurs is de place to be!

Roots
Roots

Natuurommetje Grebbeberg

EEN BERG MET LEVENSERVARING

Roots wandelt maandelijks een natuurommetje. Deze keer is dat een 4 kilometer lange winterwandeling over de Grebbeberg bij Rhenen. Op 50 meter hoogte zie je hoe de Nederrijn ijsblauw fonkelt en hoe dikke eiken baden in winterlicht. Bekijk het filmpje en download gratis de gps-track.

Roots

Feestdagenactie

1+1 ABONNEMENT GRATIS

Verras jezelf en een ander tijdens de feestdagen met een abonnement op een tijdschrift t.w.v. € 15. Of doe ze beiden cadeau! Beide abonnementen bestaan uit ten minste 3 nummers en stoppen automatisch.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer