‘Liefde is sterker dan de dood’
Online versie
KRO - NCRV
Word lid   
Column Annemiek Schrijver
Nutteloze kennis
Waar blijft alle opgedane kennis en levenservaring na het overlijden van iemand, vraagt Annemiek zichzelf af. ‘Soms denk ik dat het wordt opgenomen in een collectief veld, een zee van weten. En dat volgende generaties daar mee verder kunnen.’
Lees hier   
Zin in morgen
Klein geluk
Marjolein verlangde naar een simpeler, groener en vrijer leven. Ze verliet haar rijtjeshuis en 9-tot-5 baan en liet een tiny house bouwen. In dat kleine huisje tussen het groen vond ze haar geluk, haar rust en haar missie.
Lees haar verhaal   
Thuis vind ik rust en geluk
Ja
 
Nee
Uitslag vorige stelling

Ja
‘Ik werk in de ouderenzorg met een luisterend oor, in gesprek over levens en geloofsvragen. Dankbaar werk.’
 

Ja
‘Het mes snijdt aan twee kanten: je helpt er een ander mee en haalt er zelf voldoening uit.’

Petrus in het land
Handen uit de mouwen
Opnieuw volgen we Nederlandse jongeren bij de Franse kloostergemeenschap Taizé, die daar verblijven voor kortere of langere tijd. Wat vinden ze in Taizé en wat nemen ze mee terug naar huis?
Lees meer   
Kloostercast
Vreugdevol leven
Voor zuster Isabella is vreugdevol leven onlosmakelijk verbonden met eenvoudig leven. Te veel geld en bezit kunnen je onvrij maken. Ze komt vaak rijke mensen tegen, maar die maken lang niet altijd de indruk gelukkig te zijn.
Luister hier   
Zin in morgen
Vergeten groentes
Geen inspiratie voor je volgende maaltijd? Probeer dan iets nieuws! Of eigenlijk: iets ouds. Met deze vergeten groentes zet jij een lekker én gezond gerecht op tafel.
Ontdek ze hier   
Kruispunt
In Memoriam Rick Brink
Zaterdag 12 mei overleed Rick Brink onverwachts op 38-jarige leeftijd. Hij was de oud-minister van Gehandicaptenzaken van KRO-NCRV en werd zo hét boegbeeld voor mensen met een beperking in Nederland.
Lees meer   
Heilige van de week
Vurige tongen
Wat vieren we precies met Pinksteren? Wat houdt de uitstorting van de Heilige Geest in? Lees meer over het feest dat de geboorte van de Kerk markeert.
Lees meer   
De verwondering podcast
Wat stelt het voor?
Door een hartstilstand kwam het leven van journalist Fokke Obbema op z'n kop te staan. Zijn ervaring was onbevattelijk: wat stelt dit bestaan voor als het van het ene op het andere moment afgelopen kan zijn?
Luister hier   
Meer van KRO-NCRV
Keuringsdienst van waarde
Waarom is de supermarkt-aardbei zo zuur en hard?
Zoet, zacht en sappig. Zo eet men de aardbei het liefst. Maar ze smaken niet meer zoals vroeger. Wat is er in vredesnaam met de aardbei gebeurd waardoor ze nu zuur en hard smaken?
Lees het hier   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
 
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebook Instagram
Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven staat voor de Levensbeschouwing-nieuwsbrief van KRO-NCRV