De 10 mooiste foto's van tuinvogels | Leven er mollen op de Wadden? | Hotspots wilde zwijnen
HERKEN DE ROFFEL

HERKEN DE ROFFEL

Podcast Notenkrakers: luister hoe de roffel klinkt van de grote bont specht!
Roots
Natuurnieuws
LYNX KEERT LANGZAAM TERUG IN EUROPA

Vele jaren lang deed de mens zijn uiterste best de lynx weg te pesten uit zijn leefgebieden in westelijk Europa. Die tijd is gelukkig voorbij: allerlei natuurorganisaties helpen deze prachtige katachtige aan een comeback. Bijvoorbeeld via de herhuisvesting van een lynxendrieling.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
inspirerende natuurfoto's
10X DE MOOISTE TUINVOGELS

Het thema van de Foto van de Maand was Tuinvogels. Deze tien prachtige beelden, gemaakt door lezers, zijn de winnaars. Kijk en geniet: van een vink in winterlicht tot een badderende huismus.
Foto: Adri Klaassen

Roots
Wat een vraag!
LEVEN ER MOLLEN OP DE WADDEN?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: leven er ook mollen op de Waddeneilanden?
Foto: Niels Kooyman

Roots
Natuurommetje
LANGS DE STELLING VAN AMSTERDAM

De Stelling van Amsterdam biedt talloze forten, sluizen én vogels. Roots maakt een natuurommetje langs een stukje van dit Unesco Werelderfgoed in de omgeving van Spaarndam.
Foto: Paulien Bunskoek

DE GROTE ROOTS NATUURFOTO WEDSTRIJD

Ben jij wild van natuurfotografie en ga je graag met je camera de natuur in? Roots gaat ook dit jaar op zoek naar de mooiste natuurfoto’s.

Stuur vóór 22 maart je mooiste foto’s in en maak kans op een vogelreis naar Spanje via Birdingbreaks t.w.v. € 1.695 of één van de andere fantastische prijzen.

Wie weet wordt jouw foto wel tentoongesteld in de Hortus Botanicus in Amsterdam en/of gepubliceerd in de Roots Natuuragenda 2022.

Roots
Roots
Speuren naar dieren
WILDE ZWIJNTJES KIJKEN

In maart-april werpen de zeugen hun jongen. Een mooi gezicht wanneer de gestreepte biggen door het bos dartelen! In het maartnummer van Roots vind je 5 hotspots van het wild zwijn, hier delen we er vast 2.
Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer