Nyhedsbrev uge 24, 2020

Velkommen til Dansk PersonTransports nyhedsbrev. Her får du hver uge de seneste og mest relevante nyheder direkte i din inbox.
Husk, du kan skrive til mbr@dpt-dk.org, hvis du har noget, du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

God fornøjelse

Hvis du hellere vil læse nyhedsbrevet i din browser, så klik her 

Pressemeddelelse: 60% af alle turistbusvirksomheder står for at gå konkurs – hjælpen skal forlænges

Vores seneste medlemsundersøgelse viser, at 60% af turistbusvognmændene står for konkurs, hvis der ikke kommer yderligere statslig hjælp. Derfor har Dansk PersonTransport i dag udsendt denne pressemeddelelse.

Læs mere her

Vigtig stopklods for social dumping på busområdet

Efter Dansk PersonTransport gennem længere tid har lagt pres på, er der endelig kommet en stopklods for social dumping med cabotagekørsel i Danmark. En ny lov betyder, at udenlandske busselskaber skal anmelde kørsler og kontrolleres.

Læs mere her

Forlængelse af lønkompensation til 29. aug.

Ny trepartsaftale om at forlænge muligheden for lønkompensation er gået igennem, så det er nu muligt at søge om lønkompensation frem til 29. august. ”Et godt tiltag”, siger Michael Nielsen, adm. dir. i DPT, men understreger, at det blot er et lille skridt i den rigtige retning.

Læs mere her

Afhentninger i lufthavnen: Det skal du være opmærksom på

Fra mandag 15. juni skal chauffører og andre relevante partnere være opmærksom på at bære maske og have dokumentation klar, så snart de træder ind i terminalområderne.

Læs mere her

Regler ved rejser til Tyskland

I forbindelse med grænseåbningen mod Tyskland er det vigtigt at være obs på de forskellige regler i delstaterne.

Læs mere her

Passagerpulsen spår, at den kollektive transport står til at miste hver 6. passager

På grund af smittetrykket under coronakrisen blev danskerne bedt om at undgå kollektiv trafik så vidt muligt. Mens Danmark åbner op igen, og den kollektive trafik kommer op i gear, tyder Tænks Passagerpulsens seneste undersøgelse på, at det ikke er alle passagerer, der vil vende tilbage.

Læs mere her

Flyer: Turistbussen - den grønne måde at rejse på

Som en del af kampagnen "Tag Turistbussen" har Dansk PersonTransport lavet en flyer til dig, du frit kan bruge i din markedsføring. Den viser med ord og tal, hvor meget grønnere turistbussen er at rejse med. 

Læs mere her

Østbanen med BRT: Tæt på og alligevel langt væk

Rapport om mulig BRT på Østbanen gør rede for fordele og ulemper. Overordnet vil BRT-løsningen være en gevinst samfundsøkonomisk og for miljøet, men Region Sjælland synes at foretrække den billigere og hurtige sporrenovering af de gamle jernbanespor. Dansk PersonTransport opfordrer regionen til en dybere diskussion og åbenhed over for BRT-løsningen.

Læs mere her

Nu mulighed for at være 50 personer i partybusser

I modsætning til andre busser er partybusser omfattet af forsamlingsforbuddet. Nu hvor forsamlingsgrænsen er hævet, kan der nu være flere i en partybus, hvis de almindelige retningslinjer overholdes.

Læs mere her

Midttrafik lancerer nye busnet og køreplaner

Midttrafik er nu klar med en ny trafikplan på Djursland og nye køreplaner for den kollektive trafik i Randers Kommune. Det hele går i luften 28. juni.

Læs mere her

Igangværende udbud:

Der er i øjeblikket igangværende udbud af personbefordring. Du kan læse mere via nedenstående link, hvor vi har lavet en oversigt over udbudene.
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Vil du ikke modtage nyhedsbrevet længere? Klik her for at fjerne dit navn fra listen


Vores adresse er:
Dansk PersonTransport Nørre Farimagsgade 11 København K 1364 Denmark

Copyright © 2020 Dansk PersonTransport, All rights reserved.