ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-07-2024
De mogelijke weg naar de EK-finale voor het Nederlands elftal

Dinsdag treedt het Nederlands elftal aan in de achtste finale van het Europees kampioenschap. In die ronde wacht Roemenië voor de mannen van Ronald Koeman. De bondscoach zal met een schuin oog ook al kijken naar de volgende mogelijke tegenstanders. De weg naar de finale is nog lang, maar met vier overwinningen kroon je jezelf op 14 juli Europees kampioen in Berlijn. Daarom nemen we de mogelijke weg naar de finale onder de loep.


lees verder
Feyenoord, Ajax en anderen beginnen met deze nieuwe trainers aan de Eredivisie

Met de eerste oefenduels voor de deur, zijn de meeste Eredivisieclubs weer begonnen met trainen. Daarvoor is natuurlijk ook een trainer nodig. Bij de meeste clubs is het daarom al duidelijk wie komend seizoen voor de groep staat. We zullen natuurlijk een hoop bekende namen weer tegenkomen, maar ook wat nieuwe namen melden zich op het toneel. Daarom nemen we de clubs door, die een nieuwe trainer in de geledingen hebben.

lees verder
Hij is er weer: het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek 2024

De vakantie komt steeds dichterbij. De zon schijnt steeds vaker, de temperatuur loopt steeds verder op en waarschijnlijk heb je al gekeken waar je zwembroek ligt. Straks kun je zes weken bijkomen van een zwaar school- en voetbaljaar. En hoe kun je dat beter doen dan met het PANNA! Vakantie Doeboek? Het extra dikke nummer vol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels is nu uit!

lees verder
Namli zegt PEC Zwolle gedag, maar ligt zijn toekomst alsnog in de Eredivisie?

Afgelopen week begon ook PEC Zwolle aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de eerste training werd de aandacht vooral gericht op een speler die niet op het veld had gestaan: Younes Namli. De Deen had tot vandaag een eenzijdige optie om zijn contract in Zwolle te verlengen, maar zag daar vanaf. Op dertigjarige leeftijd wil hij, misschien voor het laatst, nog een echte stap maken.

lees verder
Dávid Hancko verrast met Slowakije op EK 2024: "Mijn tijd bij Feyenoord voelt als een overwinning"

Een uiterst stabiele kracht in het hart van de verdediging van Feyenoord. Misschien wel de belangrijkste steunpilaar in het team. Op het EK 2024 in Duitsland speelt Dávid Hancko als linksback van het nationale elftal van Slowakije. We spraken hem uitgebreid. "De eerste twee jaar bij Feyenoord voelen voor mij als een sportieve revanche."

lees verder
Deze Eredivisie-spelers kunnen nog het EK winnen

Het Europees Kampioenschap bevindt zich inmiddels in de knock-out fase, maar een aantal Eredivisie-spelers heeft nog steeds een kans om kampioen te worden. Vandaag bekijken we wie deze spelers zijn en bij welke landen zij spelen.

lees verder
Kees Kist: "Ik meldde me af voor het WK van 1978, dat had ik nooit moeten doen"

Een doelpuntenkanon. Zijn ziedende schot bezorgde Kees Kist als eerste Nederlander de Gouden Schoen, met AZ'67 de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis, gevolgd door een transfer naar Paris Saint-Germain. Ook kwam de goalgetter van weleer uit op twee EK's. In 1980 afgesloten met de Zilveren Schoen. "In 1976 werd ik na de halve finale alsnog ingevlogen."

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
Voorbeschouwing: Roemenië – Nederland, de volgende horde van Oranje

De tegenstander van Nederland in de achtste finale is bekend. Doordat de ploeg van Ronald Koeman als derde eindigde in de groep moest het even de wachtkamer in voor duidelijk werd wie de tegenstander in de volgende ronde zou worden. Het wachten is nu voorbij, door de stunt van Georgië, die met 2-0 van Portugal wist te winnen is Oranje gekoppeld aan Roemenië. Een mooi moment om vooruit te kijken naar deze wedstrijd.

lees verder
Yankuba Minteh: eigenzinnige goudmijn voor Newcastle United

Het zal niemand ontgaan zijn dat Yankuba Minteh plots tientallen miljoen op kan leveren voor Newcastle United. Na een jaartje Feyenoord is de rechtsbuiten in het oog gesprongen van heel Europa. Niet de minste clubs willen hem inlijven. Het is en blijft een bijzonder verhaal, dat van de pas negentienjarige Gambiaan.   

lees verder
De visie van Harry, de Tietenman: "Schandalig dat Joey Veerman wordt geslachtofferd"

Hij had er nog zo voor gewaarschuwd. "Als Koeman gewoon normaal doet en geen ingenieuze dingen verzint, dan maken we een goede kans om Europees kampioen te worden." Harry Goudsblom, alias De Tietenman, zag dat de bondscoach van Oranje toch enkele wijzigingen doorvoerde. "Joey Veerman wordt geslachtofferd. Schandalig. Daarmee geeft Koeman aan dat zijn plan niet deugt. Al met al ligt de schuld van de nederlaag tegen Oostenrijk bij de technische staf."

lees verder