ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-06-2022
De mooiste wedstrijden die Nederland tegen Wales speelde

Het seizoen zit er eindelijk bijna op. De internationals van het Nederlands elftal moeten dinsdag nog één keer knallen tegen Wales. De ploegen speelde woensdag ook al tegen elkaar en dat leverde een bizarre slotfase op. Beide landen speelden de afgelopen jaren regelmatig tegen elkaar en dat leverde een aantal memorabele wedstrijden op. 


lees verder
Vijf bijzondere statistieken over de laatste WK play-off tussen Costa Rica - Nieuw Zeeland

Dinsdagavond spelen Costa Rica en Nieuw-Zeeland in Doha de laatste play-off voor het WK. Een bekende plek voor Nieuw-Zeeland, dat haar gehele WK-kwalificatie ook in het Midden-Oosten afwerkte vanwege coronabesmettingen in Oceanië. ELF Voetbal verzamelde vijf bijzondere feitjes over het duel tussen de twee laatste WK-kanshebbers.

lees verder
AZ struint de Scandinavische markt wederom af: de tops en flops van afgelopen jaren

De laatste jaren is AZ steeds actiever gaan scouten in Scandinavië. Bijna elke transferperiode wordt er weer een aanwinst uit een van de noordelijke landen van Europa gepresenteerd. Sterker nog, ook nu is AZ weer bijna rond met een speler. Ditmaal een Zweed. De negentienjarige Mayckel Lahdo van Hammarby IF is bijna rond met de Alkmaarders. Daarmee sluit Lahdo aan bij een lange rij met voorgangers.

lees verder
Hoe de backs in het 5-3-2 systeem bijzonder belangrijk zijn geworden voor de doelpunten van Oranje

De selectie van Nederland is gemaakt voor 5-3-2. Daarvan is Van Gaal sinds zijn aanstelling al van overtuigd. Na de succesvolle kwalificatieserie voor het WK heeft Van Gaal afstand gedaan van de 4-3-3 opstelling. In een oefenwedstrijd tegen Denemarken voerde hij voor het eerst weer de opstelling door waarmee Oranje ook op het WK zal verschijnen.

lees verder
Mark Flekken: "Mijn kwaliteit op de lijn in Oranje nog niet kunnen tonen"

Hij viert vandaag zijn 29e verjaardag, maar een uitgebreid feest zit er voor Mark Flekken niet in. Zaterdag stond de doelman van SC Freiburg alweer voor de vierde keer onder de lat van Oranje. Volledig tevreden over zijn optredens in het Nederlands elftal is de sluitpost uit Bocholtz nog niet. "Op de lijn ben ik sterk. Maar dat heb ik in Oranje nog niet kunnen laten zien."

lees verder
Even voorstellen: Feyenoord-target Ian Maatsen

De naam van Ian Maatsen zingt al een tijdje terug bij Feyenoord. Het doorgaans betrouwbare 1908nl meldt dat de Rotterdammers dicht bij een overeenkomst met Chelsea zijn voor het overnemen van de linksback. Daarmee zou Feyenoord niet de minste concurrenten aftroeven.

lees verder
Interview Hans en Wout Westerhof: "Niet normaal hoeveel trammelant we hebben gehad met Chucky"

Een middag met Hans en Wout Westerhof staat al snel in het teken van twee dingen: voetbal en Mexico. Vader en zoon lopen allebei al jaren rond in het Mexicaanse voetbal en vormen de schakel met Nederlandse clubs als Ajax en PSV. "Als Mexicanen vanuit hier direct naar Real Madrid gaan, redden ze het nooit."

lees verder
Interview Robin Pröpper: "Carles Puyol vond ik altijd een echte leider"

Met de aanvoerdersband bij FC Twente om de bovenarm groeide Robin Pröpper dit seizoen uit tot een steunpilaar bij de Tukkers. En dat in zijn eerste seizoen in de Grolsch Veste, na een overstap van streekrivaal Heracles Almelo. Daar was de 28-jarige centrale verdediger, net als bij De Graafschap, ook al captain. "Ik kijk ook naar andere aanvoerders. Niet om ze te kopiëren, maar ik steek er wel iets van op."

lees verder
PANNA! 66 over de gekke transferzomer, Koning Karim, Feyenoord-talent Benita, Royalistiq en EK-koorts met de OranjeLeeuwinnen

De voetbalwereld is een soort op hol geslagen carrousel: hij stopt nooit met draaien. Zelfs als de bal stilligt op de Nederlandse velden is er genoeg om je op te verheugen. Transfergekte bijvoorbeeld! In PANNA! 66 blikken we al vooruit op de hete transferzomer. En natuurlijk op het EK. De OranjeLeeuwinnen gaan in Engeland hun Europese titel verdedigen. Daarnaast interviews met Feyenoord-talent Mimeirhel Benita, Fortnite-legend Royalistiq over Ajax en een portret over Karim Benzema.

lees verder