ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-08-2021
De Nationale Voetbalgids 2021-2022 van ELF Voetbal: zes divisies, 101 clubs, alle teamfoto's!

Hij is er weer!! De dikke Nationale Voetbalgids 2021-2022. Zes divisies, 101 clubs, 2.603 spelers en speelsters! Alle teamfoto's, alle transfers, enorm veel portretten, een overzicht van de Europese bekercompetities, alles over het jaar van Oranje, een overzicht van de Nederlandse voetballers in de dertien beste mondiale competities en de meest bijzondere statistieken zijn terug te vinden in de meest complete voetbalgids van Nederland. Vanaf nu verkrijgbaar!


lees verder
Samenvatting Midtjylland - PSV (0-1)

PSV heeft zich geplaatst voor de derde en laatste voorronde Champions League. De Eindhovenaren wisten dinsdag in de slotfase Midtjylland opnieuw te verslaan en gaan daardoor gemakkelijk door naar de volgende ronde, daarin wacht het Portugese Benfica. 

lees verder
Pijnlijke transferzomer: deze clubiconen namen afscheid

De transfer van Lionel Messi naar PSG is dé gebeurtenis van deze zomer. De wereldster moest met FC Barcelona de club van zijn hart verlaten en dat doet pijn. Messi is niet het enige clubicoon dat deze zomer zijn club verlaat. Een overzicht van zes pijnlijk transfers.

lees verder
Het elftal vol topversterkingen van FC Twente

FC Twente haalde dinsdag Michel Vlap terug naar de Eredivisie en haalde zo al de elfde versterking van deze transferwindow. De verwachtingen zullen in Enschede hooggespannen zijn, want niet de minste spelers werden door de kampioen van 2010 aangetrokken. Een overzicht van de topversterkingen van FC Twente.  

lees verder
Interview Martins Indi: “Ben blij voor Van Gaal”

Bruno Martins Indi droeg zondag de aanvoerdersband bij AZ, dat haar laatste oefenduel met 2-1 won van het Italiaanse Torino. De verdediger werd deze zomer definitief overgenomen van Stoke City. Vorig seizoen speelde de ex-Feyenoorder al op huurbasis in Alkmaar. "Ik heb vorig jaar niet bij AZ in mijn hoofd gehad dat ik me moest bewijzen om een vast contract af te dwingen. Ik was gewoon bezig met presteren op het veld."

lees verder
Nieuwkomers om naar uit te kijken: Het linkerrijtje

Nog drie dagen en de Eredivisie begint. Alle clubs hebben zich in de voorbije weken versterkt. Sommige namen kennen we: Steven Berghuis behoeft bijvoorbeeld geen introductie, noch Guus Til of Davy Pröpper. We gaan op zoek naar spelers die we nog niet kennen in de Eredivisie, maar waar we wél naar uitkijken - gekocht, gehuurd of gepromoveerd! Tijd voor het linkerdeel van de ranglijst!

lees verder
Nieuwkomers om naar uit te kijken: Het rechterrijtje

Nog drie dagen en de Eredivisie begint. Alle clubs hebben zich in de voorbije weken versterkt. Sommige namen kennen we: Steven Berghuis behoeft bijvoorbeeld geen introductie, noch Guus Til of Davy Pröpper. We gaan op zoek naar spelers die we nog niet kennen in de Eredivisie, maar waar we wél naar uitkijken - gekocht, gehuurd of gepromoveerd! We beginnen met de ploegen die nieuw zijn in de Eredivisie, en met die vorig jaar in de rechterkolom afsloten.

lees verder
Dit worden de smaakmakers in de top van de Eredivisie

Komend weekend begint het nieuwe Eredivisie-seizoen en dus kan het grote verheugen beginnen. Het belooft een prachtig seizoen te gaan worden, want er dienen zich flink wat (potentiële) smaamakers aan, zeker in de top van de Eredivisie. Van de volgende spelers gaan we komend jaar erg genieten.

lees verder
Messi op weg naar PSG: deze wereldsterren gingen hem voor

Lionel Messi is vertrokken bij FC Barcelona en dat heeft geleid tot veel verdriet bij de supporters en het lijdend voorwerp zelf. Het is al bijna zeker dat de Argentijnse wereldster bij PSG gaat tekenen en hij is zeker niet de eerste topspeler die in de Franse hoofdstad gaat voetballen. 

lees verder