ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-08-2023
De Nationale Voetbalgids 2023/24 is uit! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.


lees verder
KÍ Klaksvík (Faeröer Eilanden) gaat debuteren in UEFA-toernooi: Dit zijn de acht overgebleven landen

De Conference League biedt sindskort ook de kleinere landen van Europa de kans om met een team Europees voetbal te bereiken. Afgelopen seizoen debuteerden Liechtenstein, Litouwen en Kosovo en woensdagavond kwam daar de Faeröer Eilanden bij. KÍ Klaksvík, dat in de eerste ronde al Ferencváros uitschakelde, verraste het Zweedse BK Häcken in de Champions League en gaat door naar de derde kwalificatieronde. Conference League-voetbal is daarmee dus al gegarandeerd. Deze landen volgen graag in de voetstappen.

lees verder
Dit is waarom Ajax met miljoenen smijt voor reservekeeper Diant Ramaj

Hij kost in eerste instantie acht miljoen euro, maar door bonussen kan de transfersom oplopen tot wel tien miljoen euro. Sven Mislintat stuurt een flinke zak met geld naar Eintracht Frankfurt om Diant Ramaj los te weken. Het merkwaardige: de Duitse Kosovaar wordt hoogstwaarschijnlijk geen basisspeler in Amsterdam. Waarom betaalt Ajax dan alsnog de hoofdprijs?

lees verder
Ayase Ueda naar Feyenoord: Hoe Japanners in de Eredivisie bijna altijd een hit zijn

Feyenoord heeft Ayase Ueda binnen. De 24-jarige Japanner komt over van Cercle Brugge en tekent voor vijf jaar in Rotterdam. Ueda is bij Feyenoord de opvolger van Danilo, die op zijn beurt naar Rangers FC trok. Ueda heeft een mooi rijtje aan Japanners in de Eredivisie voor zich.

lees verder
Nick Kuipers steunpilaar bij Persib Bandung: "Soms mis ik het georganiseerde en geplande van Nederland enorm"

Nick Kuipers voetbalde jarenlang in de Keuken Kampioen Divisie bij MVV. In 2017 kreeg de centrale verdediger eindelijk de kans in de Eredivisie, maar na ADO Den Haag en een uitleenbeurt bij FC Emmen vond hij de tijd rijp voor iets anders. In 2019 maakte de nu dertigjarige Limburger de overstap naar het Indonesische Persib Bandung. "De liefde die mensen hier voor hun club voelen, zie je misschien alleen in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië en Colombia."

lees verder
Even voorstellen: Ajax-target Josip Sutalo

Ajax lijkt eindelijk actief te worden op de transfermarkt. Onlangs stelden we het toptalent en doelwit van de Amsterdammers Carlos Borges al voor. Maar daar blijft het niet bij. Ajax staat op pole position voor Josip Sutalo. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de Kroaat verkast naar Amsterdam. 

lees verder
PANNA! 77 blikt vooruit op het WK Vrouwen, interviews met eindbaas Frenkie en Joey Veerman, superposters en meer!

Gaan we deze zomer Wereldkampioen worden? Die kans bestaat en dat zou een stunt van jewelste betekenen. De OranjeLeeuwinnen gaan strijden in Australië en Nieuw-Zeeland om de beste van allemaal te worden! Uiteraard daarover volop aandacht in PANNA! 77. Ook zijn interviews te lezen met Frenkie de Jong van FC Barcelona, met Joey Veerman van PSV, met Wout&Maud en lees je weer de meest bijzondere lijstjes. En natuurlijk ontbreken de acht superposters niet! Met onder meer het speelschema van het WK Vrouwen!

lees verder
Guus Beaumont: "We willen Almere City op de kaart gaan zetten"

Het feestje moet nog gevierd worden. Door de succesvolle play-offs serie van het eerste elftal van Almere City en de aansluitende korte zomervakantie is het daar nog niet van gekomen. Maar de prestatie is geleverd. Jong Almere City is na vier jaar teruggekeerd in de Tweede Divisie. Aanvoerder Guus Beaumont vormde afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de kampioensploeg. In de voorbereiding van het huidige seizoen sloot de Amsterdammer aan het bij het eerste elftal. "Beide teams gaan dit seizoen voor handhaving."

lees verder
Pieter de Jongh alias The Champ, trainer in Malawi: "De agent hield me aan, 'that's not good coach'"

Via Facebook reageerde hij tien jaar geleden op een vacature van de nationale voetbalbond van Moldavië. Voor Pieter de Jongh alias The Champ de start van een wereldreis die hem niet alleen in Hongarije en Mongolië bracht, maar ook in zeven Afrikaanse landen. Waar hij in Mozambique een pistool tegen zijn hoofd aangedrukt kreeg en in Somalië weggevaagde gebieden zag, boekte hij op sportief gebied diverse successen. Zoals in Malawi, waar de 52-jarige trainer sinds dit jaar werkt. "Iedereen staat hier om vijf uur op."

lees verder