img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Nationale Voorleesdagen: kom jij ook?

Voorlezen maakt je leuker! Daarom zijn van 25 januari tot en met 5 februari weer de Nationale Voorleesdagen met allerlei leuke activiteiten in de bieb. We starten 25 januari met het Voorleesontbijt, er zijn heel veel Voorleesfeestjes of kom naar een van de voorstellingen Loet viert feest en Maximiliaan Modderman geeft een feestje.
Alle vestigingen, 25 januari-5 februari
img
Lees verder
img

De beste films van IDFA 2022 te zien in de bieb

Op zondag 22 januari kun je in een marathon-zitting drie prijswinnende films van IDFA 2022 zien. Deze films zijn door de jury’s bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. De films zijn Apolonia, Apolonia, Journey Through Our World en Paradise.
Stad, zondag 22 januari 11.00-17.00 uur
Tickets vanaf € 26,-
img
Lees verder
img

Verbeter je schrijftechniek!

Poëzie, verhalen, betekenisvolle rap en muziek: hou jij van het schrijven van teksten in welke vorm dan ook? Tijdens deze workshop voor jongeren en jongvolwassenen kun jij je schrijftechniek verbeteren. Tevreden over je tekst? Draag hem dan voor tijdens Spraakwaterval Podium op 27 januari.
Stad, donderdag 26 januari 19.45 uur
€ 3,50
img
Lees verder

Schrijfwedstrijd Miep Diesel (11-15 jaar)

Hou jij van schrijven en ben je tussen de 11 en 15 jaar oud? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd Miep Diesel. Deel jouw verhaal in de vorm van een brief, een dagboek, een verhaal, een blog, een gedicht of zelfs een vlog. Doe je mee?
Lees verder
img

Nieuw in de bieb: de Filmclub

In het nieuwe jaar starten we iets nieuws: de Filmclub. Eén keer per maand vertonen we exclusief voor bibliotheek-leden een bijzondere, nieuwe film die niet in het reguliere programma draait. Inclusief een korte introductie over de film. In deze eerste editie op 17 januari: het spannende Franse drama À plein temps.
Stad, dinsdag 17 januari 19.30 uur
Vanaf € 5,-
Lees verder
img

We gaan de jongerenafdeling verbouwen

In 2023 is het de beurt aan de jongerenafdeling om verbouwd te worden. Het afgelopen jaar is gewerkt aan het ontwerp, onder andere in overleg met jongeren zelf. Interieurbouwer Harmeling gaat vanaf 16 januari de kasten op de jongerenafdeling afbreken en verplaatsen. Check op de website de plattegrond van de nieuwe jongerenafdeling!
Lees verder
img

Week van de Lieve Briefjes

Van 14 tot en met 20 januari is het de Week van de Lieve briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn af te halen in De Nieuwe Bibliotheek. Weet jij al aan wie je een lief briefje gaat sturen?
img

Film: Armageddon Time

Een zeer persoonlijk coming-of-age-verhaal van de gerenommeerde filmmaker James Gray over de kracht van familiebanden en het najagen van de ‘American Dream’. De sterrencast van de film bestaat onder meer uit Anthony Hopkins, Anne Hathaway en Jeremy Strong.
Stad, 13, 14, 18, 25 en 28 januari
Tickets vanaf € 5,-
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden