de Bibliotheek Eemland
 
 
 
 
Mijn Menu   |   Website
 
Gelukkig Nieuwjaar!
 

We hopen iedereen snel weer te mogen ontvangen in onze vestigingen. Tot die tijd zijn we gelukkig geopend als afhaalbibliotheek. We wensen je een jaar vol leesplezier toe!

S
De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen worden op woensdag 20 januari ingeluid en duren tot en met 30 januari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

De Bibliotheek Eemland hoopt dat er tijdens De Nationale Voorleesdagen weer wat kleinschalige activiteiten mogelijk zijn. Als de omstandigheden het toelaten houden we een voorleesontbijt, voorleesfeestjes, een voorleesfestival en meespeelvoorstellingen. Bekijk hieronder de agenda, en reserveer tijdig je plekje.

Lees meer   S
S
 
Word vrijwilliger voor het Online Taalcafé op woensdagavond
Wil je het jaar goed beginnen? Word dan vrijwilliger voor het Online Taalcafé! We zoeken vrijwilligers voor het te starten Online Taalcafé vanaf 13 januari op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Een uurtje per week en gewoon vanuit huis kun je deelnemers helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal. Het Online Taalcafé is een gezellige en laagdrempelige activiteit. Interesse? Stuur dan een mail naar taaldocent Emma van Ameijde e.van.ameijde@bibliotheekeemland.nl
Meer informatie   S
 
S
S
S
Vanaf 15 december is Bibliotheek Eemland open als afhaalbibliotheek. Dat betekent dat boeken kunnen worden afgehaald die gereserveerd zijn. Ook het inleveren van boeken is toegestaan. Gebruik hiervoor bij voorkeur de boekenbrievenbus. Het is niet mogelijk om in de vestigingen boeken uit te zoeken. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Wat betekent dit voor onze leden?
  • Er zijn aangepaste openingstijden.
  • De online bibliotheek is gewoon open voor het lenen van e-books en luisterboeken
  • Het reserveren van werkplekken is niet mogelijk tot en met 19 januari.
  • Boeken die voor 15 december zijn geleend zijn automatisch verlengd tot 29 januari.
  • Boeken die tussen 15 december en 9 januari worden geleend zullen ook automatisch worden verlengd tot 29 januari
  • Boeken die vanaf 9 januari worden geleend hebben weer een gewone uitleentermijn van drie weken.
  • Tot 20 januari worden er geen boetes in rekening gebracht. Boetes die al openstonden, blijven gewoon openstaan.
Actuele openingstijden   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open