De nieuwe Alle Hens (december 2015)

2 years ago


Text only:

Bekijk de online versie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Alle HensJaargang 68, Nummer 11-12 (Special ter ere van 350 jaar Korps Mariniers), 21 december 2015De nieuwe Alle Hens is live. Klik op een van de links in de inhoudsopgave hieronder om naar de special te gaan rond 350 jaar Korps Mariniers.Veel leesplezier en uiteraard namens de hele redactie: fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling!


 

‘Dreigingen zetten door’Het jubileumjaar voor het Korps Mariniers loopt ten einde, het feestgedruis verstomt en er dient zich ook voor de hoogste militair van de marine een nieuw jaar aan. Commandant Zeestrijdkrachten LTGENMARNS Verkerk kijkt terug en vooruit: “We moeten problemen bij de bron aanpakken”.
Lees verder


 

Defilé hoogtepunt KorpsverjaardagHet Korps Mariniers bestaat 350 jaar. Om dat te vieren namen de zeesoldaten op 12 december de Coolsingel over. De aanwezigheid van koning Willem-Alexander, speeches, een defilé en muziek markeerden deze historische verjaardag.
Bekijk de reportage en video


 

Geschiedenis in vogelvluchtMichiel de Ruyter had behoefte aan militairen die zich konden concentreren op het gevecht. Zo zag het regiment zeesoldaten het levenslicht. In Chatham drukte deze eenheid zijn stempel voor het eerst in de geschiedenisboeken. Sindsdien stond het Korps Mariniers vaak op de bres. Een greep uit de geschiedenis in beeld.
Ga hier terug in de tijd


 

Korpsgeest kern van groepsgevoelVerbondenheid, kracht, toewijding: 3 begrippen binnen het Korps Mariniers. Hierboven hangt een grote mate van trots. Maar wat is nu Korpsgeest en waar is dit bijna ongrijpbare groepsgevoel belangrijk voor?
Lees verder en kom er achter


 

Colofon


Ministerie van Defensie

Mediacentrum Defensie

allehens@mindef.nl


Koninklijke Marine

Alle Hens is een uitgave van de Koninklijke Marine, geproduceerd door het Mediacentrum Defensie.


 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u dan nu af
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.

Rijksoverheid.nl

Categories: Government
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018