De nieuwe podcast staat online. Te gast is Gosse van der Meer, crosser van beroep.
Fiets
Fiets Podcast #13: Crosse met Gosse

De Tour is nog niet eens afgelopen en het was bijna dertig graden deze week, toch nemen we nu al een podcast op over de herfst en de winter. Of eigenlijk vooral over de cross en gravel. Te gast zijn crosser Gosse van der Meer en Fiets-redacteur Rob Meeuwessen.

Fiets
Getest: Ritchey Outback

In Fiets 08 hebben we twee buitenbeentjes van gravelbikes getest. Alles over de Evil Chamois Hagar gravelbike lees je hier, maar dit artikel gaat over de Ritchey Outback. “Bij het wegrijden met de Ritchey bekruipt me direct een vakantiegevoel.”

Fiets
Getest: Cannondale SystemSix

Als ik mijn lokale fietsenwinkel binnenstap, hoor ik verkoper Sjoerd aan een klant uitleggen wat zo’n System Six nu eigenlijk voor een fiets is. Intussen zet hij het zadel op hoogte. “Kijk, het is een aero fiets. Maar eigenlijk merk je pas wat je onder hebt als je even een stukje hier in de straat rijdt. Dan gebeurt er echt wat met je.”

Fiets
SPD-pedalen afstellen

Een artikel uit de oude doos, maar desalniettemin reuze interessant! Door je SPD-pedalen en schoenplaatjes goed af te stellen, haal je het maximale uit iedere omwenteling. En je houdt ook nog eens je knieën heel. Dit is de juiste manier om je schoenplaatjes af te stellen.

Fiets
Snelste tijdritpak

Zaterdag de 19e heeft Pogacar nog één kans om zijn landgenoot Roglic uit het geel te rijden. Dat moet hij dan doen in de klimtijdrit naar de top van La Planche des Belles Files, over 36 kilometer. Dat wordt ‘m niet alleen moeilijk gemaakt door de superbenen van Roglic, hij is ook nog in het nadeel qua kleding. 

Fiets
Procycling Giro en Vuelta gids

Op dit moment is de Tour de France nog in volle gang, maar de Giro d’Italia staat alweer voor de deur en daarna de Vuelta a España. Omdat deze twee grote ronden zo dicht op elkaar zitten, er is zelfs sprake van een weekje overlapping, hebben we besloten ze te bundelen in één editie. Met hierin:

• Een interview met Steven Kruijswijk die er alles aan gaat doen om een topresultaat te behalen in Italië.
• Diezelfde ambitie heeft Wilco Kelderman, met wie we een rondje gingen fietsen in het Limburgse heuvellandschap.
• Interviews met meerdere potentiële hoofdrolspelers en smaakvolle achtergrondverhalen.
• Routeschema’s en ritprofielen van beide ronden.
• Het ploegenoverzicht.
• En ook uitgebreid aandacht voor Pieter Weening, Mikel Landa, de Ineos-ploeggenoten Geraint Thomas en Richard Carapaz, Jetse Bol en jubilaris Movistar.

Fiets
Snelle en comfortabele hardtail
Merida Big Nine 7000

Ad: Met zijn carbon frame, S-FLEX zadelpen, XT afmontage, Reynolds wielen en Rock Shox SID voorvork is de Big Nine 7000 een meer dan complete XC racer.

Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter Fiets - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer