Bekijk en bestel: Gouden Dukaten
Beste meneer / mevrouw Do
Ieder jaar in mei komen de langverwachte Gouden Dukaten uit! Dit jaar beginnen we met een gloednieuwe serie, welke voortborduurt op het thema ‘De Nederlandse handelsgeschiedenis’. Tot en met 2025 staat er ieder jaar een handelswaar centraal. In 2022 starten we met het product wijn, dat door de handel met het Oostzeegebied een belangrijk onderdeel van de overzeese handel vormde. Ontdek hier de Gouden Dukaat 2022!

Wijnhandel met Oostzeegebied
Wijn is een van de eerste producten die werd verhandeld in de tijd van de Gouden Dukaat. Dankzij de handel met het Oostzeegebied floreerde de wijnhandel en kreeg de VOC de kans om haar handelspositie in de 16e eeuw nog verder te versterken. Daarom vindt u op deze eerste Gouden Dukaat in de nieuwe serie de wijnhandel afgebeeld in de vorm van een duiventros. De voorzijde van de Gouden Dukaat is versierd met bladversiering: een acanthusmotief en schelpen zijn terugkerende elementen in de huidige serie. De Gouden Dukaat uit 2022 heeft daarnaast ook een ridder met zwaard en pijlenbundel op de voorzijde. Deze is ontworpen door Johan Willem Marmé en is in 2021 op een aantal plekken aangepast.

De Enkele en Dubbele Gouden Dukaten van 2022 zijn alleen te bestellen in mei 2022. Maak uw serie compleet en bestel de eerste Gouden Dukaat online!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Enkele Gouden Dukaat
Bekijk en bestel: Dubbele Gouden Dukaat
Privacy  •  Voorwaarden