Winnaar

Lita Cabellut

Kunstenaar van het jaar 2021

Zojuist werd tijdens een live uitzending op NPO Radio 1 bekendgemaakt dat Lita Cabellut is gekozen als Kunstenaar van het jaar 2021. Op de tweede plaats eindigt Barbara Nanning, gevolgd door Claudy Jongstra en Theo Jansen. 

Enkele meningen van panelleden én van het publiek van de Verkiezing Kunstenaar van het jaar over het werk van Lita Cabellut: 

"De ongebruikelijke techniek, het craquelé effect, het kleurgebruik, de combinatie van figuratieve en abstracte kunst ineen maakt haar werk verrassend, bijzonder en intrigerend."

"Lita Cabellut heeft inmiddels wereldwijde faam opgebouwd, maar is in Nederland nog relatief onbekend (los van haar deelname als jurylid aan Project Rembrandt). Zij verdient mijns inziens meer aandacht in 'eigen' land, hoewel zij van oorsprong Catalaanse is."

"In iedere verf- of kwaststreek of handbeweging van Lita zit de hele kosmos. Groots en meeslepend en tot in het kleinste detail volmaakt."
Meer informatie over Lita Cabellut
De volledige nieuwe Galerie van hedendaagse kunstenaars vindt u hier: www.kunstenaarvanhetjaar.nl/galerie-hedendaagse-kunstenaars

Wilt u de uitzending waarin de bekendmaking werd gedaan terugkijken en -luisteren? Dat kan via https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal

Talent van het jaar

Stefan Bleekrode

Stefan Bleekrode (1986) is dit jaar Talent van het jaar. De kunstenaar jonger dan 35 jaar, die het hoogst is geëindigd in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars en niet eerder de titel kreeg mag zich Talent van het jaar noemen. Dit jaar is dat dus Stefan Bleekrode.

Briljanten Kunstenaar van het jaar

Tjalf Sparnaay

De eretitel Briljanten Kunstenaar van het jaar 2021 gaat naar de kunstenaar ouder dan 65 jaar, die het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars en de titel niet eerder kreeg.

Dit jaar is dat Tjalf Sparnaay.

Speciale Kunstweekactie (t/m 15 november)
bestel vanaf nú met € 10,- korting

Jaarboek kunstenaars 2021

Morgen verschijnt het Jaarboek Kunstenaars 2021 met maar liefst 288 pagina's boordevol prachtige kunstwerken van (met name) Nederlandse beeldend kunstenaars. U komt in het boek zowel bekende namen tegen (denk aan Daan Roosegaarde, Ted Noten, Ans Markus en Tjalf Sparnaay) als minder bekende namen.

Op de omslag van het nieuwe Jaarboek Kunstenaars prijkt een prachtig werk van Saskia Boelsums, Kunstenaar van het Jaar 2020. Zij is verderop in het boek ook vertegenwoordigd met een (andere) foto van haar werk en een uitgebreid interview. 
Kortom: het Jaarboek Kunstenaars 2021 is naast een plezier om in te lezen en te kijken, ook een praktisch naslagboek en referentie met autoriteit. Vanaf nú tot en met 15 november kunt u dit spiksplinternieuwe boek bestellen met € 10,- korting voor maar
€ 9,95*! Ga naar www.jaarboekkunstenaars.nl/bestellen en gebruik de actiecode
EM-KW20 om van deze mooie actie te profiteren.
Bestel hier het nieuwe Jaarboek Kunstenaars
* exclusief verzendkosten

Stichting Kunstweek steunt ook Street Art
Breng uw stem uit voor eind november

Street Art of the Year

Stichting Kunstweek lanceerde dit jaar de verkiezing Street Art of the Year 2020.
Inmiddels zijn er meer dan 600 prachtige, grappige en bijzondere werken ingediend!
De jury is begonnen met het beoordelen van de werken en ook u kunt in de maand november uw stem uitbrengen en hiermee de publieksprijs bepalen. 
 
Ga naar www.streetartoftheyear.com en breng voor 1 december een stem uit door op uw favoriete muurschildering of interventie (een interactie met de bestaande omgeving) te klikken. Per categorie worden 30 kunstenaars genomineerd. Al wint een kunstenaar niet, iedere stem geeft hem/haar toch een boost. Dus stem op uw favoriet en zeg het voort! 
Stem op uw favoriete Street Art
Facebook
Website
U ontvangt deze nieuwsbrief als abonnee op het E-magazine van Stichting Kunstweek.
Wilt u uw e-mailadres wijzigen of de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
U kunt
 hier uw gegevens wijzigen of uw e-mailadres uitschrijven