Bekijk mail in uw browser

De Bezige Bij Nieuwsbrief

800x267

De nieuwe roman van Peter Buwalda, 25 september in de boekhandel!

Peter Buwalda debuteerde in september 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.

Acht jaar later komt Peter Buwalda terug met een daverende romancyclus. In drie pageturners onderzoekt hij de voetangels van familiebanden, van seksualiteit, van ambitie, en wat het betekent om dit alles te ontberen. Het eerste deel verschijnt op 25 september 2018 onder de titel Otmars zonen. De jaknikker volgt op 25 september 2020. De cyclus sluit af met Hysteria siberiana, te verschijnen op 25 september 2022.

Lees meer 

Onze leestips

376x251

Kindsoldaat – Een sensationele leeservaring

 
Van de veelgeprezen schrijver Oscar van den Boogaard verscheen de roman Kindsoldaat. Hierin ontrafelt de schrijver voor het eerst zijn eigen familieachtergrond, een wereld van militairen, diepgewortelde stambomen en hypocriete mores, die meer dan anderhalve eeuw omspant. Kindsoldaat is een heerlijk lezende, knap geconstrueerde familiegeschiedenis en een waarachtig liefdesepos ineen. 

‘Een verrukkelijke totaalbelevenis.’
De Standaard *****


Het boek werd getipt door het DWDD-boekenpanel. Arno Koek (Boekhandel Blokker): ‘Een ontzettend lekker boek, vlot geschreven en heel toegankelijk. Als je hierin begint wil je door tot de allerlaatste pagina, dan is er geen nacht meer!’

Nu al 3e druk!
Lees meer 
 
376x251

Raadselvader – Kind in de Koude Oorlog


Na het beschrijven van de levens van anderen vertelt Jolande Withuis in Raadselvader haar eigen intense familieverhaal. Haar autobiografie is een zoektocht naar een vader die ze nooit echt heeft gekend, en vormt daarmee een indringend portret van een communistisch gezin in de Koude Oorlog.
 
‘Withuis ontleedt met chirurgische precisie het leven van haar communistische vader. De pen als scalpel: pijnlijk en verlossend.’ Adriaan van Dis

Bekijk hier het indrukwekkende gesprek met Paul Witteman bij Buitenhof.

Twee nominaties Libris Literatuur Prijs

376x251

Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken


Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken is een daverende ode aan de vriendschap. Het boek is bejubeld in de pers en werd eerder al genomineerd voor de ANV Debutantenprijs en de BNG Literatuurprijs. Nu maakt debutant Arjen van Veelen kans op de belangrijkste literaire prijs van het jaar.

Lees meer

 
376x251

De heilige Rita
 

De heilige Rita wordt nu al beschouwd als Wieringa’s beste roman. Het is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen. Een feest vol ronkende zinnen.
 
Wilt u Tommy Wieringa ontmoeten? Kijk hier of hij in de Boekenweek bij u in de buurt optreedt.
266x205

Mail & Win


Maak kans op een gesigneerd exemplaar van de succesroman De acht bergen van Paolo Cognetti! Dé Italiaanse bestseller over een onverwoestbare vriendschap, een stroeve vader-zoonrelatie en de overweldigende natuur in Val d’Aosta.

Doe mee

Uitschrijven nieuwsbrief


Wilt u liever geen nieuwsbrief van De Bezige Bij ontvangen, dan kunt u zich via onderstaande link uitschrijven.
Uitschrijven
twitter.png?v3 facebook.png?v3 instagram.png?v3
© 2018 De Bezige Bij
U bent ingeschreven op onze nieuwsbrief omdat u zich via onze website heeft opgegeven updates van ons te willen ontvangen.

De Bezige Bij
Van Miereveldstraat 1
Amsterdam, Nh 1071 DW
Netherlands

Add us to your address book


Uitschrijven   Voorkeuren aanpassen